Ronde Tafel Waregem zamelt speelgoed in voor sint

Bernard Delmulle:"'Dankzij de speelgoedinzameling kunnen wij vele kinderen met Sinterklaas toch een mooi speelgoedje aanbieden." © DJW
Redactie KW

Net als de voorbije jaren houdt serviceclub De Ronde Tafel Waregem een inzamelactie van nog bruikbaar speelgoed.

Deze keer is dat zaterdag 23 november vanaf 13.30 tot 18 uur op het martkplein. Iedereen die thuis nog goede speelspulletjes heeft liggen en die niet meer gebruikt, kan die komen afleveren.

Voedselbank

“Een tiental van onze leden staat zaterdagnamiddag 23 november op het marktplein en neemt het speelgoed met veel dank aan”, dixit Bernard Delmulle. “Wat wij niet aanvaarden? Pluchen knuffels en ander speelgoed dat uit stof is gemaakt. Ook geen zaken waarvoor je batterijtjes nodig hebt. Wel fietsjes, autootjes met pedalen, poppenkasten, bouwdozen en puzzels. Vorig jaar hadden wij een vrachtwagen vol met al dat moois. En daar hebben wij veel kinderen mee gelukkig kunnen maken met Sinterklaas.” Na de inzameling en de opslag van het aangeleverde speelgoed voert de Ronde Tafel een selectie door en verdeelt alles in pakketten. Dat is voor zondag 24 november. Daarna is het onder andere voedselbank ‘t Kelderke die een deel voor zijn rekening neemt om het te verdelen onder de groep van Waregemnaars die wekelijks een voedselpakket komt halen in het verdeelcentrum op het bedrijventerrein Transvaal aan de Vijfseweg. Op het sinterklaasfeest krijgen jonge gezinnen met kinderen of alleenstaande moeders die allemaal aangewezen zijn op ‘t Kelderke enkele stukken speelgoed. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier