Rolhockeyclub Hannes vzw viert 15de verjaardag

Vandaag stond in feestzaal de Maredreef onze receptie en barbecue op het programma met 130 aanwezigen. Het Banjo-orkest van Menen zorgde voor de muzikale noot. © Picasa EL
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Dit jaar bestaat Rolhockeyclub Hannes vzw vijftien jaar. Om dat te vieren organiseerde de Kortrijkse club een spectaculair jubileumweekend.

Rolhockeyclub Hannes vzw werd in 2009 boven de doopvont gehouden. “We vierden ons 15-jarig bestaan met een mooi programma. De weergoden waren ons alvast heel goed gezind. Het is ook een mooi eerbetoon geworden aan Hannes. Zijn vader Yves kwam met zijn banjo-orkest voor de sfeer zorgen op zondag. Dat ook hij hier en zijn vrouw aanwezig waren en actief deelnamen aan deze 15de verjaardag doet ons heel veel plezier.”

130 aanwezigen

“We begonnen ons programma op zaterdag met een Sneukeltour, een rondrit op rolschaatsen of de fiets. Die tocht begon aan het Lagaeplein en was 9 kilometer lang. 60 enthousiaste leden en ex-leden namen deel. Vandaag stond in feestzaal de Maredreef onze receptie en barbecue op het programma met 130 aanwezigen. Het Banjo-orkest van Menen zorgde voor de muzikale noot. “Ons orkest werd opgestart in 1958,” vertelt Yves Vandenbossche, vader van de in 2000 overleden Hannes, naar wie de naam ‘Rolhockeyclub Hannes vzw’ genoemd werd.

“Onze dirigent, Alfons Boeckaert, is 100 jaar. Vandaag is Frank Deleu onze dirigent. Dat we vandaag hier voor de muziek zorgen is mooi en doet wat met een mens. Hannes kwam om het leven door een verkeersongeval op 24-jarige leeftijd. Hij was afgestudeerd, had een mooie job, maar het mocht niet zijn (stilte). Hij speelde rolhockey, net als zijn broer Mathias nu nog. Ook Mathias zijn 2 dochters en zoon zijn hier actief. Hannes was een heel goeie speler hoor. Dit is iets wat je niet kan verwerken, maar je moet verder leven. Op zijn verjaardag kwamen zijn vrienden met de vraag als ze hun club naar Hannes mochten noemen. Uiteraard zeiden we ja.”

“Ik speel mee in ons banjo-orkest en ben bestuurslid. Ik zorg ook voor onze buitenlandse concertreizen. We zijn hier met een 25-koppig gezelschap samen. Dit was een heel mooi moment.” (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier