Roger Tanghe verkoopt opnieuw koekjes van Jules Destrooper: “Opbrengst integraal voor goede doel”
Al meer dan een kwart eeuw zet Roger Tanghe (70) zich onbaatzuchtig in voor het goede doel. De aanwezigheid van zijn Jules Destrooper-oldtimer op dinsdagmarkten, de Jaarbeurs en de kerstmarkt is voor veel Roeselarenaars traditioneel het sein om zich enkele dozen koekjes als eindejaarsgeschenk aan te schaffen.
“Tijdens het coronajaar heb ik, net zoals zoveel mensen, vooral het warme, sociale contact gemist”, vertelt Roger. “Dat ongedwongen praatje geeft je telkens zoveel energie en tovert een glimlach op het gezicht van je toehoorders. Via deur-aan-deur-verkoop heb ik toch wat geld in het laatje proberen te brengen, alhoewel het niet eenvoudig was om mij op die momenten aan de maatregelen te houden”, klinkt het eerlijk.
De voorbije maanden heeft hij zich, hoe kan het ook anders, ingezet voor de slachtoffers van de overstromingen in de streek van Verviers. “Je hoort in de media dat de toestroom met hulpgoederen wordt stilgelegd. De mensen zijn daar nu volop hun huizen aan het herstellen. Momenteel hebben ze een opslagplaats nodig om al die goederen te stockeren, maar daarna zullen ze die zeker kunnen gebruiken.”
De opbrengst van de koekjesverkoop, gaat net als andere jaren integraal naar goede doelen zoals Kloen, Refuse To Sink, De Televestiare, Muco, Elim, Victor, El Camino del Corazon, de Missiebond OLV, N. A. R en St.-Vincentius. Dit jaar kan Memisa, een ngo die strijdt voor toegang tot een kwaliteitsvolle gezondheidszorg voor iedereen, ook op zijn financiële steun rekenen.”
De Fruitkorf
Vorig jaar zorgde Roger dat De Kerit in een nieuw pand in de Vijfwegenstraat terechtkon en onlangs kocht deze weldoener de buurtwinkel De Fruitkorf in de Stationsdreef op. Binnenkort wordt het mooie doel van deze laatste aankoop gecommuniceerd.
“Dit project ligt in het verlengde van mijn diepste wens. Ik hoop namelijk in al mijn realisaties verder te kunnen leven. Mijn aankopen schenk ik aan de Koning Boudewijnstichting die ervoor zorgt dat goede doelen letterlijk een beschermend dak boven hun hoofd krijgen en met een eeuwigdurend contract volledig autonoom kunnen draaien. Zolang de natuur mij de kans geeft, blijf ik mij inzetten voor mensen die het minder goed hebben.”
(KK)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier