Roetpieten leveren box aan huis in Izegem

Evelien Vulsteke showt haar sinterklaasboxen. (foto Frank) © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Met ‘Box on Tour’ wil men straks kinderen uit de regio prettig verrassen met sinterklaas. Inspirator Evelien Vulsteke is graag creatief bezig en wil naar aanleiding hiervan bij heel wat gelegenheden een gepaste box uitbrengen. Denk hierbij onder meer aan Pasen, Vader- en Moederdag en communie.

Evelien Vulsteke (44) is afkomstig uit Proven, maar woont al sinds 2001 met haar gezin in Izegem. Door haar professionele loopbaan is ze dagelijks bezig met interieur en mode. Deze creatieve ervaring wil ze ook graag met andere delen, vandaar de lancering van ‘Box on Tour’. “Ik volgde vroeger tekenschool, daarna heb ik bij mijn hogere studies gekozen voor een professionele bachelor, namelijk in de richting modetechnologie. In deze opleiding werd vooral gefocust op ontwerpen, patronen uittekenen, de kledij zelf maken en uiteindelijk verkopen”, vertelt Evelien Vulsteke.

“Tijdens functioneringsgesprekken en andere evaluaties komt tot uiting dat ik erg creatief ben. Ik ben dan ook graag bezig. Tijdens de eerste lockdown ben ik in huis creatief aan de slag gegaan. Ik heb toen ook besloten om er iets mee te doen. En dat resulteert nu in ‘Box on Tour’. De sinterklaasperiode vond ik ideaal om onze eerste boxen te lanceren. Ik hou ervan om iemand te verrassen en om zelf verrast te worden. Deze sinterklaasperiode zal sowieso anders zijn dan we gewoon zijn, dus mogen we er wel wat extra moeite in stoppen. Op onze site kun je de diverse boxen, al dan niet inclusief leuke mokken en kommetjes, zien. Ik voorzie naast heel wat lekkers ook altijd een unieke verpakking. We gaan die boxen straks ook aan huis leveren en dat zal uiteraard gebeuren door ingeschakelde roetpieten.”

Topkwaliteit

Evelien benadrukt dat ze gaat voor topkwaliteit. “De chocoladefiguren zijn van Hannes D’Heedene, een artisanale chocolatier uit Deerlijk die enkel met pure ingrediënten werkt. Zijn lekkernijen dragen het label ‘handmade in Belgium’ en hij kreeg ook al vermeldingen in Gault & Millau. Ook onze boxen zelf zijn vrij uniek en herbruikbaar. Ze zijn ook zo samengesteld dat je niet kan zien wat erin zit, dan blijft de verrassing groot voor wie het ontvangt. Iedere thema is uniek uitgetekend met een gepaste illustratie”, aldus nog Evelien.

Bijscholen

De boxen bestellen kan via de site, ook de betaling verloopt online. “Ik heb zelf de site ontworpen en school me ook verder bij. Zo wil ik via sociale media mijn project in de schijnwerpers zetten. We lanceren nu ook een kleurwedstrijd waarvan op 4 december de winnaar een verrassing krijgt”, weet Evelien te melden.

Sinterklaas is het startpunt van haar nieuwe zaak. “In 2021 wil ik met Pasen, Vader- en Moederdag zeker ook aangepaste boxen lanceren. Voor elke gelegenheid kan ik de perfecte box creëren. Ik wil de mensen verrassen. En ook voor bedrijven kan ik de perfecte box aanbieden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier