De voorbije jaren werd telkens de regenboogvlag gehesen om de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie in de verf te zetten, maar nu levert de stad enkele extra inspanningen. "We willen deze dag niet zomaar voorbij laten gaan", verduidelijkt schepen van Diversiteit en Gelijke Kansen Michèle Hostekint (SP.A & De Vernieuwers).

"Drie tot acht procent van de bevolking noemt zichzelf holebi en een op drie onder hen werd al eens het slachtoffer van fysiek geweld. 33 tot 45 procent van alle holebi-jongeren kampte tijdens het opgroeien al met zelfmoordgedachten. Bij transgenders is dat zelfs 8 op de 10."

Regenboogzebrapaden

Om de gemeenschap een hart onder de riem te steken, wordt het Citroenstraatje komende vrijdag omgetoverd in een regenboogstraatje. "Van 6 tot 23.59 uur zal de straat baden in zeven kleuren ledverlichting en zo de regenboogvlag symboliseren."

Die vlag wordt sowieso weer gehesen, "maar we lanceerden ook een oproep naar alle secundaire scholen in onze stad om dit voorbeeld te volgen. In de Brugsesteenweg, Ooststraat en Sint-Amandsstraat worden ook drie zebrapaden in een regenboogjasje en aan De Spil, ARhus en het Vrijetijdspunt in Koers plaatsen we regenboogborden waarop burgers een positieve boodschap kunnen schrijven. Die nemen we deze zomer dan mee naar de Antwerp Pride."

De voorbije jaren werd telkens de regenboogvlag gehesen om de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie in de verf te zetten, maar nu levert de stad enkele extra inspanningen. "We willen deze dag niet zomaar voorbij laten gaan", verduidelijkt schepen van Diversiteit en Gelijke Kansen Michèle Hostekint (SP.A & De Vernieuwers). "Drie tot acht procent van de bevolking noemt zichzelf holebi en een op drie onder hen werd al eens het slachtoffer van fysiek geweld. 33 tot 45 procent van alle holebi-jongeren kampte tijdens het opgroeien al met zelfmoordgedachten. Bij transgenders is dat zelfs 8 op de 10."Om de gemeenschap een hart onder de riem te steken, wordt het Citroenstraatje komende vrijdag omgetoverd in een regenboogstraatje. "Van 6 tot 23.59 uur zal de straat baden in zeven kleuren ledverlichting en zo de regenboogvlag symboliseren."Die vlag wordt sowieso weer gehesen, "maar we lanceerden ook een oproep naar alle secundaire scholen in onze stad om dit voorbeeld te volgen. In de Brugsesteenweg, Ooststraat en Sint-Amandsstraat worden ook drie zebrapaden in een regenboogjasje en aan De Spil, ARhus en het Vrijetijdspunt in Koers plaatsen we regenboogborden waarop burgers een positieve boodschap kunnen schrijven. Die nemen we deze zomer dan mee naar de Antwerp Pride."