Roeselare huldigt sporters tijdens Sportgala, staande ovatie voor tweevoudig wereldkampioen Alexander Doom

Presentator Karl Vannieuwkerke riep Alexander Doom naar voren. Hij kreeg van burgemeester Kris Declercq en schepen van Sport Piet Delrue een reiskoffer en een T-shirt. © Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Vrijdagavond gaf sportend Roeselare tijdens het Sportgala in De Spil een staande ovatie aan Alexander Doom. De Roeselarenaar werd vorige week twee keer wereldkampioen op het WK Indoor in het Schotse Glasgow.

Tijdens het Sportgala worden ieder jaar verschillende sportprijzen uitgereikt. Het evenement, dat voor het eerst plaatsvond in C.C. De Spil, startte met een kippenvelmoment.

Alexander Doom gehuldigd

Op het grote scherm werden alle Roeselaarse wereldkampioenen getoond. De twee wedstrijden van Alexander Doom vorige week op het WK Indoor sloten het rijtje. Het publiek begon onmiddellijk erg enthousiast te applaudisseren. Presentator Karl Vannieuwkerke riep Alexander daarna naar voren. Daar kreeg hij van burgemeester Kris Declercq (CD&V) en schepen van Sport Piet Delrue (Lokaal Liberaal) nog een reiskoffer, om hopelijk in de toekomst nog medailles in te steken, en een T-shirt. De altijd bescheiden Alexander Doom bleef rustig onder de vele aandacht, maar genoot ook zienderogen van de huldiging.

Daarna was het genieten van een show doorspekt met spectaculaire acts. Milan Yep van dansschool Ndigo werd uitgeroepen tot belofte van het jaar en mocht daarna zijn kunnen tonen op het podium. Yep geraakte onlangs nog door een auditie bij een Londense dansschool. “Ik ben door”, vertelde Milan (11). De U11 van Knack Roeselare werd verkozen tot jeugdploeg, sportploeg van het jaar werd biljartclub DOS. De biljarters zetten de stad tijdens buitenlandse toernooien extra op de kaart. De Broederschool werd beloond voor het aanbod sport op school en kreeg samen met De Vlieger, De Ark, VABI, De Bever en De Klim ook een label voor schoolsport.

Ngabu verkozen tot profsporter

Ook de G-sporters werden in de kijker gezet. Voetbalster Lore Van Heesbeke won goud op de Wereldspelen met de Special Flames. Ieder jaar is het ook uitkijken wie sportman- en sportvrouw worden. Mountainbiker Bart Goudeseune werd bekroond voor zijn vele jaren op de fiets. Marathonloopster Saskia Vens van AVR heeft ook dit jaar terug enkele mooie doelen voor ogen. Niet Alexander Doom, maar Yves Ngabu kreeg de prijs van profsporter van 2023. Yves werd wereldkampioen boksen en bereidt zich momenteel in Zuid-Afrika voor op een nieuwe titelkamp. Zijn manager en mental coach kwamen naar De Spil om de trofee in ontvangst te nemen. Yves sprak in een filmpje het publiek toe. Daarin benadrukte hij hoe trots hij is om Roeselarenaar te zijn. “Oltegoare Roeselare”.

Eerste sportpluim

Voor het eerst werd er ook een sportpluim uitgereikt. Die ging naar De Vlieger en De Verrekijker. Beide scholen organiseerden in 2023 voor de vijfde keer hun warmathon ten voordele van de strijd tegen de ziekte ALS. Het evenement bracht 12.000 euro op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier