REO Veiling nodigt finalisten voor kookwedstrijd Smaakmaker #VANRSL uit: “Hen ondergedompeld in de wondere wereld van de tomaat”

Op de foto zien we onder andere de finalisten van de wedstrijd Smaakmakers #VANRSL in de REO Veiling: Koen Lingier, Lies Dewaele, Els Duyvejonck en Lobke Van Immerseel. Afwezig: Petra Prinsie © SB
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

De finalisten van de Smaakmaker #VANRSL, de kookwedstrijd die georganiseerd wordt in het kader van de Week van de Smaak, werden woensdagochtend uitgenodigd naar de REO Veiling waar ze uitleg kregen over tomaten. “Met die info kunnen ze zaterdag aan de slag bij het maken van hun overheerlijke balletjes in tomatensaus.”

In het kader van de Week van de Smaak pakt de stad Roeselare van 1 tot 10 november uit met tal van activiteiten. Een van de hoogtepunten staat zaterdag op het programma. De gekende televisiekok Piet Huysentruyt gaat dan in de Keuken van Roeselare samen met zijn medejuryleden op zoek naar de Smaakmaker #VANRSL. Vijf finalisten werken hun recept van de klassieker ‘balletjes in tomatensaus’ uit.

Rondleiding

In aanloop naar die finale werden Koen Lingier, Lies Dewaele, Els Duyvejonck, Lobke Van Immerseel en Petra Prinzie uitgenodigd door de REO Veiling. Ze kregen er woensdag een rondleiding en kenner Rik Decadt gaf er uitleg over de verschillende soorten tomaten die de deelnemers kunnen gebruiken bij het maken van hun ‘balletjes in tomatensaus’. “De REO Veiling is voor het tweede jaar op rij één van de partners van De Week van de Smaak. Vorig jaar kwamen onze wintergroenten aan bod bij het maken van de hutsepot. Dit jaar staat ons belangrijkste product, de tomaat, centraal. We vonden het dan ook een leuk idee om de finalisten uit te nodigen en hen onder te dompelen in de wondere wereld van de tomaat”, aldus communicatieverantwoordelijke Herwig Willaert.

De finalisten vielen woensdag al een eerste keer in de prijzen en gingen naar huis met een goed gevulde zak tomaten. “De uitleg was erg interessant, maar eigenlijk heb ik al beslist welke soort tomaten ik zaterdag zal gebruiken”, aldus Lies Dewaele.

Naast de zoektocht naar de nieuwe Roeselaarse Smaakmaker zijn er nog tal van andere evenementen tijdens de Week van de Smaak. Een overzicht is te vinden op de website www.visitroeselare.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier