Regenboogkleuren symboliseren verbinding in nieuwbouw HDO-paviljoenen Vereniging Ons Tehuis Ieper

Tijdens de officiële eerstesteenlegging nodigde HDO-verantwoordelijke Nele Mortier van elke leefgroep een jongere uit die een gekleurde steen kwam aanbieden. © EF
Stefaan Dehaerne
Stefaan Dehaerne Medewerker KW Westhoek

Vereniging Ons Tehuis (VOT) is bezig aan de realisatie van een grootschalig nieuwbouwproject achter de bestaande gebouwen langs de Poperingseweg 30 in Ieper. Er is al een serieus gedeelte van de ruwbouw gerealiseerd van de twee paviljoenen op de terreinen waar onder meer vroeger het Rode Kruis gehuisvest was. Woensdag vond de officiële/symbolische eerstesteenlegging plaats in aanwezigheid van alle betrokken partijen, bewoners en medewerkers.

Schepen en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst van de stad Ieper Eva Ryde: “Met dit project voor HDO (thuisbegeleidingsdienst Harmonie – dagcentrum Den Akker (Wervik) – Ons Tehuis, drie betrokken hulpverleningspartners smolten in 2013 samen tot HDO, red.) zijn voormalig VOT-directeur Filip De Baets, gewezen OCMW-voorzitter Marieke Cloet en ikzelf ondertussen 12 jaar bezig. Met deze nieuwbouw van twee paviljoenen willen we een warm nest bieden voor jongeren van 0 tot 25 jaar die zich in een verontrustende opvoedingssituatie bevinden. Het moet eveneens een warm nest zijn voor wie er werkt.”

Regenboogkleuren

Tijdens de officiële eerstesteenlegging nodigde HDO-verantwoordelijke Nele Mortier van elke leefgroep een jongere uit die een gekleurde steen kwam aanbieden. “Oranje staat voor optimisme en vreugde, geel voor warmte en energie, groen voor veerkracht en ontwikkeling, blauw voor vertrouwen en rust en paars voor wijsheid en verbeelding. Samen vormen ze de regenboog als krachtig symbool van verbinding zodat onze bewoners kunnen opgroeien in een liefdevolle omgeving.”

VOT-directeur Sofie Ducatteeuw verduidelijkt dat het hier gaat om een aanzienlijke investering: “Het gaat om 10 miljoen euro, waarvan 60 % gesubsidieerd door de Vlaamse overheid. Met de steun van VIPA, Westlandia vzw en de congregatie Zusters van Bermhertigheid Jesu, zijn we verheugd dit belangrijke bouwproject te kunnen realiseren om zo het leven van veel jongeren positief te beïnvloeden en duurzaam te investeren in de toekomst.”

“Voor de resterende 40 % vonden we al een aantal sponsors via onze actie ‘koop een steen’. Je kan er nog steeds op intekenen en zo kwetsbare jongeren een extra kans geven. We hopen tegen de zomer van 2025 deze nieuwbouw in gebruik te kunnen nemen.”

Interesse om te sponsoren? Neem contact op met sponsoring@votjeugdhulp.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier