Regenbooghuis aan Zee houdt voorleesmomenten rond anders zijn op Dag tegen Holebi- en Transfobie

In de vrije lagere school Westdiep vonden twee voorleesmomenten plaats rond ‘we zijn toch allemaal een beetje anders’. © gf
Redactie KW

Op 17 mei zet Stad Oostende een reeks initiatieven in de kijker in solidariteit met de LGBTQI+-gemeenschap. Zo worden er op verschillende plaatsen in de Stad regenboogvlaggen gehesen. Daarnaast zijn er sensibiliseringscampagnes in de Oostendse scholen en organiseert de Stad verschillende vormingen rond inclusiviteit. In de badstad werd zo eerder deze week al een ‘lachend kakje’ geplaatst aan het standbeeld Dikke Mathille.

‘s Ochtends vond een voorleesmoment plaats in twee klasjes van het vierde leerjaar van de vrije lagere school Westdiep. FMDO-vrijwilligers Ivan Cazaux en Nathalie Ausianic lazen voor uit het verhaal Raffa, een boekje geschreven door Mister Gay Belgium 2022 Joren Houtevels.

Allemaal een beetje anders

Het verhaal gaat over een ravenkuiken dat geboren wordt met gekleurde veren in een familie met enkel zwarte vogels. Het Regenbooghuis wil zo de aandacht vestigen op het feit dat iedereen toch een beetje anders is. “De kleur van je ogen, huid met sproeten, bril dragen, huidskleur, lichte of zware beperking, noem maar op, niemand is hetzelfde”, zegt Edie Merckx van het Regenbooghuis aan Zee.

“Via de Paars-campagne willen we samen met de stad de kinderen vragen om iets paars aan te doen en of de paarse polsbandjes (aangeboden door stad Oostende) te dragen om zo mee te doen aan de solidariteit en steun aan de LGBTQI +-gemeenschap en oproepen tot meer verdraagzaamheid. Het Regenbooghuis aan Zee wil de scholen hiermee overtuigen om hun lesprogramma aan te pakken en in de vorm van maatschappelijke leerstof het thema “we zijn toch allemaal een beetje anders” weer te geven.” (HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier