Red Knights Belgium II organiseert motorrit voor Boven de wolken

foto GST
Redactie KW

Op zaterdag 15 juni organiseert motorclub Red Knights Belgium II in de brandweerkazerne in Oostkamp een benefiet voor Boven de wolken vzw. Die organisatie ondersteunt ouders na verlies van hun baby met een mooie en blijvende herinnering in de vorm van een professionele fotosessie. De benefiet is gekoppeld aan een motorrit op zondag 16 juni, die voor de 11de keer georganiseerd wordt.

In de zomer van 1982 waren een aantal brandweerlieden op bezoek bij Randy’s Cycle Shop in Boylston, Massachusetts. Ze vonden het jammer dat er wel een motorclub bestond voor de politie – de Blue Knights – maar nog geen voor de brandweermannen. Randy Wilson, de eigenaar van de shop, stelde Ed Wright, een brandweerman uit Northboro, voor om er zelf een op te richten. “Het idee van onze motorclub was geboren, met als doel het bevorderen van het positieve imago van de motorsport én genieten van de kameraadschap onder brandweerlieden”, weet Jannie Denaeghel te vertellen.

De motorclub kreeg de naam Red Knights Motorcycle Club. Begin 2010 werd de afdeling Red Knights Belgium II in Oostkamp opgericht, ontstaan uit de samenwerking van acht brandweermannen uit Blankenberge en Oostkamp. “Onze motorclub bleef verder groeien en bestaat momenteel voor iets meer dan de helft uit brandweermannen uit onder andere Blankenberge, Oostkamp, Aalter en Balen. Ook familieleden en sympathisanten maken deel uit van onze afdeling. Wij organiseren elk jaar motorritten voor het goede doel. Dit is nu voor het tweede jaar op rij Boven de wolken”, aldus Jannie Denaeghel.

Barbecue

De Red Knight II benefietavond op zaterdag 15 juni is niet alleen bedoeld voor Red Knights-leden, maar voor iedereen die de club en de organisatie van Boven de wolken een warm hart toedraagt. “We organiseren een barbecue met ruime keuze, er is een tombola en met de coverband DUST sluiten we de avond af.”

Kaarten voor deze spetterende avond kosten 30 euro per persoon en 10 euro per kind. De benefiet start rond 17 uur in de brandweerkazerne in de Siemenslaan in Oostkamp.

Kaarten zijn alleen in voorverkoop te verkrijgen bij redknightsbelgium2.secretary@gmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier