Recyclagepark Sluisstraat vanaf dinsdag 7 april weer open

Het recyclagepark opent vanaf dinsdag opnieuw, maar wel volgens strikte regels. © (foto DM)
Redactie KW

Het recyclagepark in de Sluisstraat gaat vanaf dinsdag 7 april opnieuw open.

Naar aanleiding van de Covid-19 pandemie en de door de Vlaamse minister uitgevaardigde omzendbrief zijn strikte veiligheidsmaatregelen van kracht. Het gemeentebestuur vraagt alle inwoners om bezoeken aan het recyclagepark dan ook zo veel mogelijk uit te stellen, zodat de toevloed op die manier beheersbaar te houden is. Stel dus alle niet noodzakelijke transporten met afvalmateriaal uit! Handelaars en bedrijven wordt gevraagd om de hoeveelheden zo minimaal als mogelijk te houden.

Er wordt voorlopig een vervangend uurrooster ingesteld waarbij het park doorlopend open is van maandag tot zaterdag van 10 tot 16.45 uur. Vóór 10 en na 17 uur worden de ingezamelde afvalfracties afgevoerd en wordt het park grondig gereinigd. Het recyclagepark is enkel toegankelijk voor toegangskaarten verleend aan de inwoners die ingeschreven zijn in het bevolkingsregister en voor de handelaars en bedrijven met een geldige toegangskaart. Er worden maximum tien gebruikers tegelijk op het park toegelaten. Tijdens het aanschuiven blijft men in de wagen. Fietsers en voetgangers schuiven mee aan tussen de wagens. Zij krijgen geen voorrang en houden afstand. Men kan enkel elektronisch betalen voor een betalende fractie. Geen asbest, kringloopgoederen en textiel. Alle andere fracties zijn wel toegelaten.

Er worden langsheen de Sluisstraat informatieborden geplaatst die naast de veiligheidsmaatregelen ook een indicatieve wachttermijn aangeven. Op de website van het AGSO kun je per uur zien hoeveel bezoekers staan aan te schuiven om het recyclagepark te betreden en wat de wachtduur is. Je kan er ook alle maatregelen en beperkingen vinden waaraan iedereen zich dient te houden.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier