Rebelle bindt strijd aan tegen menstruatiearmoede in Kortemark

De vrouwen van Rebelle trekken ten strijde tegen menstruatiearmoede. Op de foto herkennen we van links naar rechts Annie Demeulenaere, Emmy Deweerdt, Raïsa Arnoys en Ann Devisschere. (foto JDK)
Redactie KW

Menstruatieproducten blijven voor veel mensen te duur. Uit onderzoek van Caritas Vlaanderen blijkt dat 12 procent van de meisjes tussen 12 en 25 jaar niet altijd genoeg geld heeft om menstrua-tieproducten te kopen. Bij meisjes die al met materiële tekorten leven, loopt dit cijfer op tot bijna de helft.

“Vijf procent van de ondervraagde meisjes bleef zelfs al eens thuis van school omdat ze geen menstruatieproducten hadden”, aldus Ann Devisschere, vrijwilliger bij Rebelle. “Nochtans: voor je regels kies je niet. Vandaar dat wij met Rebelle vzw in actie komen. We lanceren in Kortemark een oproep om menstruatieproducten te doneren. Heel de maand maart kan je onze inzamelboxen op een tiental locaties vinden. Het ingezamelde materiaal herverdelen we daarna via het MMI, ’t Schoederkloptje en de Bosrank.

Schenkingen welkom

“Om het thema te lanceren, organiseerden we eind februari een startavond rond menstruatie en de menstruatiecyclus. Psychologe Ellis Tryssesoone doorliep samen met de aanwezigen de verschillende fasen en er was extra aandacht voor het thema zelfzorg in elke fase.”

“Wie graag z’n steentje wil bijdrage, kan gedurende de maand maar individueel verpakte maandverbanden, inlegkruisjes en tampons op een van de volgende plaatsen doneren: De Roende, de bibliotheek, De Stoasje, Apotheek Multipharma Kortemark, Praktijk 72, Okay Kortemark, ‘t Schoederkloptje, Apotheek Delbeke-Aerts Zarren, Apotheek Handzame en Verthus. Je kan onze oranjeblauwe inzamelboxen met daarop de leuze Strijd jij mee, zeker goed herkennen”, besluit Ann.

(JD)

Meer info op de Facebookpagina van Rebelle Kortemark.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier