Radioshow ‘The Sound of O’ aanwezig op de grootste Oostendse wijkfeesten

V.l.n.r. schepen Maxim Donck, Geert De Lombaerde (Radio BeOne), Jolien Geryl (projectmedewerker), Edwin Fontaine (Radio Noordzee), Jan Dhondt (stadsmarinier) en Patrick Jaecques (Astropolis). © efo
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Met radioshows tijdens 8 grote wijkfeesten trekt de stad opnieuw naar de Oostendenaar. “The Sound of O is een begrip dat we voortaan linken aan events en grote activiteiten op de 8 wijken”, zegt schepen Maxim Donck (N-VA). The Sound of O ‘on tour’ start zaterdag.

“The Sound of O ontstond drie jaar geleden tijdens de pandemie om mensen te verbinden. Er was nadien ook nog een kersteditie. We beslisten om dit initiatief verder te zetten in 2023 en trokken naar de ontmoetingscentra”, zegt schepen Maxim Donck.

De radioshow van telkens 2 uur was ook te volgens op de belangrijkste radiozenders van Oostende: Radio Noordzee en Radio BeOne.

De uitzending zal ook in 2024 plaatsvinden op de wijken, maar niet meer in de ontmoetingscentra. “We beslisten om ‘The Sound of O’ op locatie te laten plaatsvinden op de belangrijkste evenementen in de wijk, wijkfeesten, expo’s, festivals of sportevenementen.”

Tijdens de radioshow zijn er interviews met wijkbewoners, de verenigingen en actoren van de wijk, verenigingen, scholen en jeugdbewegingen. Er wordt ook aandacht besteed aan het evenement met interviews met bezoekers.

De eerste uitzending is er op zaterdag 24 februari tussen 14 en 16 uur vanuit Astropolis, naar aanleiding van de Nacht van de Musea en Galerijen. “De uitzending vindt plaats vanuit het cafetaria. Uiteraard zullen we de werking van ons centrum toelichten”, zegt Patrick Jaecques van Astropolis.

Elke maand

De radioshow zal te horen zijn via Radio BeOne (107,4 FM) en Radio Noordzee (105 FM) op volgende momenten: zaterdag 24 februari (tussen 14 en 16 uur) vanuit Astropolis, op zaterdag 30 maart van op de luchthaven (Raversijde), op vrijdag 26 april vanuit de Venetiaanse Gaanderijen (expo Arno), zaterdag 1 juni van op de kinderboerderij (opendeurdag), zondag 23 juni op het Touwtrekkersplein (Coverfestival), zaterdag 20 juli (EK Skeeleren Zandvoorde), zaterdag 10 augustus (Quartier d’o op de Vuurtorenwijk) en zaterdag 7 september van op het West Quarter Festival (Westerkwartier).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier