Radio maken met alle Roeselarenaars

Wouter Bossuyt. (foto BCR)
Bart Crabbe
Bart Crabbe Medewerker KW

Dit weekend gaat Radio Vandewalle in de ether vanuit de gelijknamige interbellum villa in de Meensesteenweg. Tot 28 juli zendt deze tijdelijke stadsradio 24 op 24 uit op de FM-frequentie 96.7. “Het worden twee weken inclusieve radio waarbij iedereen ertoe doet en van waarde is, ongeacht de verschillen”, aldus Wouter Bossuyt.

‘De Verzoektocht’ heet het programma van Wouter Bossuyt dat dagelijks van 17 tot 19 uur wordt uitgezonden. “We laten stadsgenoten verzoekjes doen voor andere Roeselarenaars. Zo bouwen we twee uur lang een mooie ketting. Het toont meteen waarvoor Radio Vandewalle zal staan. We willen mensen via deze gelegenheidsradio verbinden en dat niet alleen met de luisteraars, maar ook via onze medewerkers. Iedereen is welkom om te luisteren, mee te beleven en/of mee te werken. In februari zijn we gestart met enkele brainstormsessies en dat heeft geleid tot een enthousiaste groep die rake, warme en verbindende stadsradio wil maken.”

Enkele specials

“Tussen de vaste programma’s hebben we ook enkele specials. Zo zijn er De Noekels met onder andere Chris Decommere, die in woonzorgcentrum BEN op zoek gaat naar verzoekplaatjes en een praatje maakt met de bewoners.”

“Dagmar Verfaillie trekt elke dag de stad in op zoek naar iets nieuws onder de rubriek De Ontdekking van de Dag. In Theaterkamp Applaus had Karolien Verscheure in De Spil een workshop met jonge creatievelingen en wat dat voor radiovonken gaf, zal op woensdag te horen zijn.”

“Een oude bekende is Patt Mayeu die van 17 tot 21 juli van 21 tot 22 uur nog eens in de ether gaat met Van Atlantis tot Andromeda, het legendarische programma dat ooit op Radio Rolarius kwam. Die vrije radio komt trouwens op dinsdag 23 juli voor een dagje terug. Dan kaapt Radio Rolarius 24 uur lang Radio Vandewalle en brengen bekende radiostemmen van toen opnieuw de meest succesvolle programma’s tot leven.”

“Verder gaan we met onze radiobus ook op bezoek in het AZ Delta en de palliatieve zorgeenheid Het Anker. Maar we verwelkomen ook iedereen graag in onze radiostudio met bar in Villa Vandewalle”, besluit Wouter.

Radio Vandewalle van 13 juli om 8 uur tot en met 28 juli om middernacht op FM 96.7. Live uitzendingen herbeluisteren kan via de link naar de mixcloudpagina van Radio Vandewalle op de website van De Spil of de Facebookpagina Radio Vandewalle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier