Racen met speedboten, waterspelletjes en theaterspektakel tijdens Leie Waterdag

Sfeerbeeld van de vorige editie van de Leie Waterdag. © LV
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Op zondag 9 juli slaan Toerisme Leiestreek, Waregem Yacht Club en de stedelijke dienst toerisme de handen in elkaar voor de spetterende Leie Waterdag. Op en rond de Leie in Sint-Eloois-Vijve staan er tal van activiteiten gepland, waaronder een ritje op de speedboot en het interactief theaterspektakel Plat’Eau.

Waterpret gegarandeerd op zondag 9 juli. Om 10 uur opent het zomerdorp op het speelplein naast het kampeerautoterrein Leiekamper, langs de oevers van de West-Vlaamse waterloop. Terwijl mama’s en papa’s genieten van een hapje en verfrissend drankje, kunnen de kinderen zich uitleven met een heleboel waterspelletjes. Het tropische zomerdorp sluit om 19 uur.

In de jachthaven van Sint-Eloois-Vijve stalt Waregem Yacht Club enkele speedboten uit. Van 10.30 tot 12.30 uur, en van 13.30 tot 16.30 uur kan je een ritje varen op de Leie. Wie wil deelnemen, moet zich verplicht inschrijven via toerisme@waregem.be.

Waternimf

De hoofdattractie van Leie Waterdag is het interactief theaterspektakel Plat’Eau van Toerisme Leiestreek. “Op zondag 9 juli strijkt er een waternimf neer aan de oevers van de Leie”, vertelt West-Vlaams gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu. “De waternimf moet met haar gigantische kleed voor golven zorgen, dat lukt haar alleen met de hulp van de aanwezige kinderen en hun ouders.”

Ook hiervoor moet men zich inschrijven. Per kind tussen drie en veertien jaar oud betaal je 2,50 euro, volwassen familieleden kunnen gratis deelnemen. Inschrijven kan via www.festor.be/toerisme-leiestreek/waregem.

Vrijwilligers

De Waregemse dienst toerisme zoekt nog vrijwilligers om een handje toe te steken tijdens Leie Waterdag. “Als dank krijg je drank- en eetbonnen, een vrijwilligersvergoeding en een sfeervolle dag onder een – hopelijk – stralende zon”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier