Quatre Mains voor het eerst in Bib Gourmand gids: “Na 13 jaar hard werken”

Leen Maenhout en Olivier Degroote. "Eigenlijk zijn we door collega's te weten gekomen dat we zijn opgenomen in de gids." © Davy Coghe
Redactie KW

Tapas restaurant Quatre Mains in de Philipstockstraat in Brugge werd, voor het eerst sinds de start van de zaak, opgenomen in de Bib Gourmand, de culinaire gids waar de verhouding prijs-kwaliteit centraal staat. “Natuurlijk zijn wij, na dertien jaar hard werken, heel tevreden met deze mooie erkenning”, zegt gastvrouw Leen Maenhout

Bij Bruggelingen en streekgenoten die ervan houden om meerdere fijne, kleinere gerechtjes te delen met vrienden en bekenden is Quatre Mains in de Philipstockstraat al langer een populair adresje. Het eethuis is nu ook opgenomen in de Bib Gourmand, de culinaire gids waar de verhouding prijs-kwaliteit centraal staat. De rode draad in de selectie is een drie gangen keuze menu van maximaal 39 euro.

Bib Gourmand behoort overigens tot dezelfde organisatie als deze die ook instaat voor de bekende Michelingids. “De inspecteurs van Michelin komen hier nu al enkele jaren over de vloer, ook omdat we met twee vorkjes opgenomen zijn in de Michelingids. Ze komen dus inspecteren of we die kunnen blijven behouden. Maar voor de Bib Gourmand, waar dus een maximale prijs van tel is, was onze menuutje telkens een euro te duur”, zegt gastvrouw Leen Maenhout, die de zaak samen runt met haar man Olivier Degroote, de chef in de keuken.

“Welcome to the club”

“Dus daarom hielden we er de laatste jaren geen rekening meer mee om nog in die gids te worden opgenomen. En speciaal daarvoor de prijs laten zakken; dat ging ons toch wat te ver. Maar nu blijkt dus dat de mensen van Bib Gourmand de maximale prijs licht hebben opgetrokken waardoor we dus toch kans maken. En het heeft meteen zijn effect gehad. Eigenlijk zijn we door collega’s te weten gekomen dat we zijn opgenomen in de gids; want die hebben we zelf nog altijd niet gezien. Het waren de uitbaters van Tou Gou, in de Smedenstraat in Brugge, die ons een berichtje stuurden met de boodschap ‘welcome to the club’. Natuurlijk zijn we heel tevreden dat we na dertien jaar hard werken deze mooie erkenning krijgen.”

Delen een must

Chef Olivier Degroote verdiende eerder al zijn strepen bij onder meer Chez Olivier, Cafedraal, Bistro Raymond en Rockfort. De bottom line van Quatre Mains is ‘sharing good food’; de zaak noemt zich dan ook een tapas restaurant. “Bij Quatre Mains is eten delen een must. Het creëert namelijk een toffe, relaxte, gezellige sfeer aan tafel en zorgt ervoor dat je meer variatie hebt”, laat gastvrouw Leen Maenhout verstaan.

“Wie bij ons drie à vier gerechtjes bestelt heeft voldoende voor een lichte maaltijd, zoals een lunch. Als je een uitgebreide maaltijd wil, zoals een diner, bestel je best zo’n vijf à zes gerechtjes. Het arrangementje waardoor we in de Bib Gourmand gids zijn terecht gekomen bestaat uit zes gerechtjes om te delen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise