PZ Grensleie verhuist onthaal in Menen door… schimmel: “Willen onderzoeken of het gevaarlijk is”

Het onthaal en de burelen voor afspraken van het politiecommissariaat op het Leopoldplein in Menen verhuist voor onbepaalde duur naar het kantoor in Wevelgem. © Google Maps
Redactie KW

Het onthaal en de burelen voor afspraken van het politiecommissariaat in Menen verhuist voor onbepaalde duur naar het kantoor in Wevelgem. De reden is opmerkelijk. Een schimmel tiert welig in het hoofdgebouw. “Willen onderzoeken of het gevaarlijk is”

Wie een afspraak heeft of een verhoor moet afleggen bij de politiezone Grensleie (Menen, Wevelgem, Ledegem), die wordt ontvangen in de statige kazerne op het Leopoldplein in Menen. Tot nu, want voortaan zal men zich moeten wenden tot het commissariaat in de Vanackerestraat 10 in Wevelgem. Een delokalisatie, noemen ze het zelf.

Geurhinder en schimmel

De reden? “Momenteel ervaren we in een deel van ons gebouw problemen met de luchtkwaliteit”, klinkt het formeel.“Op basis hiervan hebben we uit voorzorg besloten om de nodige preventieve maatregelen te nemen.”

Geheimzinnig, maar bij de zone is het ook niks waarmee ze willen te koop lopen. In het beschermde kazernegebouw, een voormalig hospitaal uit de eerste helft van de 19de eeuw, hebben ze te kampen met geurhinder en schimmel. Daarom werd een luchtmeting uitgevoerd en dat leverde twijfelachtige waardes op. “We weten niet of de zogeheten kolonievormende bacteriële eenheden al dan niet schadelijk is”, zegt woordvoerster Mégane Coussaert. “Daarom laten we het verder onderzoeken.”

Wachten op resultaten

Tot die resultaten uitsluitsel geven dat de veiligheid gegarandeerd is, worden geen bezoekers ontvangen in het hoofdgebouw. “De schimmel is waargenomen in enkele burelen, maar we weten niet in hoeverre het hele gebouw is aangetast. Een exacte timing kunnen we nog niet geven.”

Ook voor het personeel zal het wat zoeken zijn. Achter het kazernegebouw is er een ruime nieuwbouw waar ze terechtkunnen. “We bekijken om iedereen daar een voorlopig plekje te geven.”

Werking niet in gedrang

De werking van de politiezone zou niet in het gedrang mogen komen door deze vervelende situatie. “Mensen kunnen ons uiteraard steeds telefonisch bereiken voor dringende vragen of afspraken. We willen benadrukken dat de dienstverlening en de operationele continuïteit van de politiezone Grensleie niet in het gedrang komen. Wij blijven ons inzetten om alle nodige stappen te ondernemen en een veilige werkomgeving te garanderen voor zowel medewerkers als bezoekers”, besluit Coussaert. (JDr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier