Prijs voor kortfilm ‘Onbereikbaar Lekkers’ van De Wingerd en De Zon uit Ingelmunster

De trotse makers van De Wingerd van de kortfilm met de ontvangen trofee : Matisse Delbeke (links), Menatallah Alsotari en Henri Lootens. Dario De Smet (De Zon) was afwezig. © (foto FODI)
Redactie KW

Leerlingen van De Wingerd en De Zon vielen in de prijzen met een kortfilm. Door de coronatoestanden kon de trofee nu pas worden overhandigd.

Elk trimester organiseren gemeenteschool De Wingerd en BLO-school De Zon samen ateliers. Kinderen kunnen dan intekenen voor een werkwinkel naar keuze: een kook- of bakactiviteit, sport of spel, een creatieve opdracht, kennismaking met een beroep of hobby, techniek, … Leerkrachten, maar ook ouders en grootouders, staan in voor het aanbod en de begeleiding. Tijdens een van die workshops werd een kortfilm gedraaid. De leerlingen stonden in voor het bedenken van een deel van de verhaallijn, het acteren en het filmen van de scènes. Het resultaat, een slapstickverhaal getiteld Onbereikbaar Lekkers, werd ingestuurd voor de JEF Makersselectie. Dit initiatief dat een onderdeel is van het jeugdfilmfestival in Antwerpen zet het werk van prille filmmakers tot 14 jaar in de kijker. Onbereikbaar Lekkers werd er bekroond met de juryprijs voor beste live action film en wordt later dit jaar verstuurd naar verschillende buitenlandse jeugdfilmfestivals. Onlangs kwam de trofee aan op school. Met enige trots werd die overhandigd aan de makers.

Het filmpje van Henri, Matisse, Mena en Dario vertelt het verhaal van jongeren die tot bij een smaakvol dessert willen komen, maar niet voorbij de deur geraken die hen van dat dessert scheidt. Je vindt et filmpje terug op Youtube en Vimeo of via https://www.jeugdfilm.be/jef-makers. (Padi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier