Pop-up tuinbar voor passanten: Guy Hoste van B&B Droomkerke promoot onthaasting

Guy Hoste is paraat met zijn nieuwste aanwinst: een nieuwe pop-up tuinbar. (foto GGM)
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

Nog tot en met 31 augustus kunnen wandelaars en fietsers terecht in de nieuwe pop-up tuinbar van de idyllisch gelegen bed & breakfast Droomkerke in de Smisseweg. Zo kan iedereen genieten van de rust en de romantiek van deze eeuwenoude hoeve. “Ik wil dat iedereen hier kan onthaasten en genieten”, glundert initiatiefnemer Guy Hoste (61).

Guy Hoste geeft eerlijk toe dat, toen hij twee jaar geleden de bed & breakfast overnam, hij geen idee had waar Doomkerke precies lag. In een vorig leven is hij koetsier geweest in de Brugse binnenstad.

“Toen ik de streek hier leerde kennen, was het liefde op het eerste gezicht. Ik vind dat we ons hier in de Provence van België bevinden. Zo groeide het idee van een tuinbar, om zowel gasten als passanten de kans te geven om van de fraaie tuin en de rust te genieten. De ideale stopplaats voor een deugddoend pauzemoment. De nieuwe naam ‘Velo Stop Droomkerke’ moet je niet al te letterlijk nemen. Alle passanten zijn welkom, ook wandelaars of wie hier stopt met een koets, een Vespa of een oldtimer.”

“De rust hier is me heilig”

Met zijn tuinbar mikt Guy op een volwassen en internationaal publiek. Kinderen en dieren zijn niet zijn favoriete doelgroep. “Mocht er toch eens een echtpaar met kinderen langskomen, ga ik natuurlijk niemand weigeren”, zegt hij. “Maar de rust en romantiek van deze plek zijn me heilig. Ik wil dat passanten hier kunnen onthaasten en genieten, mensen hunkeren daarnaar. Dit is trouwens geen plek voor feesten, vandaar dat de tuintafels ver uit elkaar staan.”

In de tuinbar is er ook een ruime keuze aan streekgerechten: zelfgemaakte confituur, jenever van Bassets Craft Distillery Ruiselede, biertjes van De Poes, koffie van Belvico Tielt, wijn van Wijngoed Kapelle, en chocolade van Cru’ Taste uit Ledegem. Wie de streek beter wil leren kennen, is hier aan het juiste adres.

‘Velo Stop Droomkerke’ vind je in de Smisseweg 23, tussen de fietsknooppunten 54 en 86. Info: www.droomkerke.be.

Lees meer over: