Politie voert controles uit op tweedeverblijvers in Oostende

© Davy Coghe
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Aan de kust werden voor de start van de paasvakantie grote controles aangekondigd tijdens het eerste weekend van de vakantie. De politie patrouilleert dan ook door de straten en op de zeedijk in Oostende.

Het eerste weekend van de paasvakantie, een straalblauwe hemel en degelijke temperaturen. In Oostende zou het in normale omstandigheden op de koppen lopen zijn in de winkelstraten, de zeedijk en langs de Visserskaai. De coronacrisis gooit echter roet in het eten. Oostende is leeg. Hier en daar wat sporters en een enkele wandelaar, maar daar blijft het bij.

Politie voert controles uit op tweedeverblijvers in Oostende
© Davy Coghe

Burgemeester Bart Tommelein riep tweedeverblijvers voor het weekend nog op om thuis te blijven en niet naar hun appartement aan zee te komen. “Heel wat mensen vragen ons via sociale media of ze dit weekend op het strand mogen. Het antwoord is duidelijk en is niet voor interpretatie vatbaar. De Nationale Veiligheidsraad heeft alle recreatie verboden. Met uitzondering van wandelen, lopen en fietsen met maximaal twee personen of met het gezin. Op het strand zitten, liggen, zonnebaden of pootjebaden is dus verboden en de politie zal dit handhaven. Men riskeert daarbij een boete van 250 euro. Dus, wandelen en lopen op het strand kan, maar al de rest is dus niet toegelaten…”, stond er op de Facebookpagina van de burgemeester te lezen.

De zeedijk in Oostende ligt er verlaten bij.
De zeedijk in Oostende ligt er verlaten bij.© foto JRO

Voorlopig lijkt men zich daar aan te houden. De politie patrouilleert naar hartenlust langs de zeedijk en door de straten. Iedereen die de A10 afkomt, wordt tegen gehouden. Geen geldige uitleg zorgt eveneens voor een boete van 250 euro.

(JRO)

Politie voert controles uit op tweedeverblijvers in Oostende
© Davy Coghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier