Politie Oostende is kanshebber op prestigieuze Publica Awards

De strandpolitie van de Oostendse politie maakt kans op een prestigieuze award. © PETER MAENHOUDT
Hannes Hosten

De strandpolitie van Politie Oostende is geselecteerd als kandidaat voor de Publica Awards 2023. Het initiatief zet innovatieve overheidsprojecten nadrukkelijk in de schijnwerpers. Het brede publiek kan tot 14 november een stem uitbrengen en zo hopelijk Politie Oostende naar winst duwen.

De Publica Awards worden al sinds 2017 uitgereikt. Ze belonen unieke projecten van de overheidssector met een maatschappelijke meerwaarde en positieve impact op de samenleving. De kandidaten zijn verspreid in verschillende categorieën. Voor het eerst stelde Politie Oostende zich kandidaat en al meteen behoort de zone tot het kransje genomineerden in de categorie ‘Security & Safety’. Concreet gaat het over de strandpolitie, die van juni tot september ter hoogte van het Kursaal opereert vanuit een speciaal ingerichte commandopost.

“De organisatie en geïntegreerde aanpak van onze politiedienst samen met onder meer de strandredders, brandweer en stedelijke ‘beachteam’ is enig in z’n soort. Deze totaalaanpak zorgt voor een verhoogde veiligheid op het strand, zowel bij onder meer inwoners en bezoekers, uitbaters van strandbars als eigenaars van strandcabines. De opvallende strandbuggy’s zorgen ervoor dat onze inspecteurs vlot ter plaatse zijn en er is het laagdrempelige contact met de burgers”, zegt korpschef Philip Caestecker. “Ook het veelzijdige takenpakket is van een grote maatschappelijke waarde. Denk bijvoorbeeld aan het opsporen van verloren gelopen kinderen, de aanpak van sluikstorten, het optreden tegen vandalisme en handhaven van de openbare orden”, benadrukt directeur operaties Hannelore Hochepied.

Foto’s en video

Om tot de genomineerden te behoren, diende Politie Oostende een lijvige kandidatuur op te maken. “Hiervoor konden we rekenen op enkele collega-inspecteurs die bijzonder vaardig zijn in de foto- en videografie. Zo maakten ze knappe en professionele foto’s en een spannende video, onder meer met dronebeelden, om de kandidatuur kracht bij te zetten. Met succes”, willen Caestecker en Hochepied onderlijnen. Het kandidatuurfilmpje vind je hier.

Politie Oostende doet een warme oproep naar het brede publiek om op de strandpolitie te stemmen. “Onze collega’s zetten zich elke dag in belangeloos in voor de hele maatschappij. Deze award zou een mooie erkenning zijn voor iedereen binnen onze zone, voor én achter de schermen”, besluit de korpsleiding. Stemmen op de strandpolitie kan tot 14 november via de www.publica-brussels.com/poll_2023.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier