De politiezone Riho hanteert, net als de andere zones, sinds een tweetal weken een nultolerantie wanneer het over overtredingen op de coronamaatregelen gaat. In totaal werden al 192 inbreuken vastgesteld, maar afgelopen maandagavond kreeg de politie in de Mandellaan een wel erg uitgebreide groep voor zich.

Daar werd omstreeks 19.30 uur een verjaardagsfeest stilgelegd waarbij liefst 29 mensen aanwezig waren. "Het gaat om 10 volwassenen en 19 minderjarigen", duidt commissaris Carl Vyncke. "Alle volwassenen kregen een coronaboete opgelegd."

Goed voor 3.000 euro in totaal: 250 euro voor elke meerderjarige aanwezige en 750 euro voor de organisator van het feest. "Dit is de eerste keer sinds de huidige maatregelen van kracht zijn dat we een feest of samenkomst van dergelijke omvang moeten stilleggen. Ik kan iedereen alleen maar aanraden om de maatregelen strikt op te volgen."

69 keer avondklok genegeerd

De voorbije twee weken werden 64 inbreuken op mondmaskerplicht vastgesteld, naast 48 op het samenscholingsverbod. 69 mensen negeerden de avondklok en drie inbreuken werden genoteerd op het dragen van een mondmasker voor ondernemingen, verenigingen en organisatoren. Er werden ook zeven processen-verbaal op het verbod op verkoop van alcoholische dranken. Eén iemand werd ook beboet omdat hij geen anderhalve meter afstand hield.

De politiezone Riho hanteert, net als de andere zones, sinds een tweetal weken een nultolerantie wanneer het over overtredingen op de coronamaatregelen gaat. In totaal werden al 192 inbreuken vastgesteld, maar afgelopen maandagavond kreeg de politie in de Mandellaan een wel erg uitgebreide groep voor zich.Daar werd omstreeks 19.30 uur een verjaardagsfeest stilgelegd waarbij liefst 29 mensen aanwezig waren. "Het gaat om 10 volwassenen en 19 minderjarigen", duidt commissaris Carl Vyncke. "Alle volwassenen kregen een coronaboete opgelegd." Goed voor 3.000 euro in totaal: 250 euro voor elke meerderjarige aanwezige en 750 euro voor de organisator van het feest. "Dit is de eerste keer sinds de huidige maatregelen van kracht zijn dat we een feest of samenkomst van dergelijke omvang moeten stilleggen. Ik kan iedereen alleen maar aanraden om de maatregelen strikt op te volgen."De voorbije twee weken werden 64 inbreuken op mondmaskerplicht vastgesteld, naast 48 op het samenscholingsverbod. 69 mensen negeerden de avondklok en drie inbreuken werden genoteerd op het dragen van een mondmasker voor ondernemingen, verenigingen en organisatoren. Er werden ook zeven processen-verbaal op het verbod op verkoop van alcoholische dranken. Eén iemand werd ook beboet omdat hij geen anderhalve meter afstand hield.