Pleinen en parken Oostende worden uitgerust met nieuwe speeltoestellen: “Bouwen aan actieve omgeving”

De nieuwe speelelementen vallen al meteen in de smaak. (foto ZB)
Redactie KW

Dankzij de restanten van de Oostendebonnen kregen verschillende speelterreinen en parken in Oostende niet enkel een opknapbeurt, maar werden er ook nog eens drie nieuwe speelpleinen geopend. De Stad investeerde om en bij de 50.000 euro in de vernieuwing van de speelplekjes.

In juni werden de speelterreinen in het Jean Bourgainpark, de Schermplantenstraat en aan oc De Blomme grotendeels of volledig vernieuwd. Aan de vernieuwing ging een participatietraject met de buurtbewoners vooraf.

Met de resterende middelen van de Oostendebonnen, die tijdens de coronacrisis aan de Oostendenaars werden geschonken, werd er voor elke wijk een budget vrijgemaakt om speel- en sportinfrastructuur te plaatsen.

“Het was een belofte van het bestuur om een deel van de niet gebruikte Oostendebonnen te investeren in sport- en speelinfrastructuur in alle wijken van Oostende. Samen bouwen we aan een actieve en gezonde leefomgeving voor alle inwoners van Oostende”, klinkt het alvast bij Bart Plasschaert (CD&V), schepen van Vrije Tijd. “De nieuwe en oude infrastructuur vormen samen een mooi geheel.”

Speeltorens

Het Jean Bourgainpark, voorheen ook wel bekend als het Vogelzangpark, is een van de grootste parken in Oostende. Het verbindt de wijken Westerkwartier en Konterdam en biedt de buurtbewoners een plek om te spelen, sporten en te ontspannen in een groene oase. Naast de kenmerkende glijbaan staat er sinds kort ook een nieuwe speeltoren met klimnetten, doorgangen en schuilplaatsen waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Ook voor de allerkleinste speelvogels zijn er speelhuisjes en glijbanen. Aan ontmoetingscentrum De Blomme vind je sinds kort twee speelzones met kliminfrastructuur en kleurrijke speeltorens voor de kleine kinderen.

Nog niet uitgespeeld? Probeer naast de bestaande speeltoren nu ook de nieuwe speeltoestellen in de Schermplantenstraat naar de August Vermeylenschool. Kinderen leven zich uit in niet één, maar drie speeltorens met bruggen en klimgangen.

Als laatste werden ook de sportterreinen onder handen genomen.

De pleinen in de Kazernelaan tussen het Maritiem Instituut en ’t Bosjoenk kregen een basketbalveld. Verder werd er aan de luchthaven en aan de Egellaan in Zandvoorde een ‘drie op drie’ basketplein geïnstalleerd. Het basketveld aan de Guldensporenlaan kreeg nieuwe belijning.

(ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier