Plattelandsdag serveert gratis amusement voor groot en klein

De Plattelandsdag is vooral ook een festijn voor de vele kinderen. © JS
Johan Sabbe

Op zondagnamiddag 8 september serveert de stedelijke kinderboerderij op haar domein aan de Ieperse Heerweg de 34ste Plattelandsdag, een evenement voor het hele gezin. Iedereen is er tussen 14 en 18 uur gratis welkom voor een heel gamma aan initiatieven.

De kinderen die dat wensen, kunnen aan de ingang voor de weggeefprijs van een euro een activiteitenkaart kopen. Nemen ze aan vijf activiteiten van het ruime aanbod deel, dan krijgen ze een lekkere verrassing.

Activiteiten

“Er valt weer van alles te beleven”, zegt coördinator van de kinderboerderij Veerle Callebert. “Je kunt een tentoonstelling van kleinvee bezoeken, diverse landbouwvoertuigen bekijken en de imker aan het werk zien. Er zijn ook diverse verenigingen present die hun werking voorstellen. Daarmee is de kous nog lang niet af, want we bieden tevens volksspelen aan, net als een springkasteel, ponyritten, een tekenwedstrijd en een ritje op een koets. Iedereen zal zonder twijfel zijn gading vinden.”

“Nieuw dit jaar is een demonstratie met sledehonden”, vult schepen van Landbouw Hans Blomme aan. “Die dieren zijn vooral in het Hoge Noorden actief, maar voor een keertje zakken ze naar Torhout af. Dat wordt een uniek spektakel.”

Marino Punk is er ook

De Belgische trekpaarden zijn traditioneel present. Ze kampen voor de titels van provinciaal kampioen. Dat kampioenschap heeft plaats op de grote weiden aan de rechterkant van het domein, achter de loods. Er zijn demonstraties boomslepen en speciaal voor de kinderen het vliegend tapijt. Dat betekent dat de paarden een aantal kinderen voorttrekken die zich samen op een soort tapijt bevinden.

Tijdens de Plattelandsdag draait cafetaria De Proefhoeve op volle toeren met een ruim aanbod aan frisdranken, bieren, wijnen, koffie, verse pannenkoeken, ijsjes en braadworsten. Op het terras kan iedereen vanaf 15 uur genieten van een wervelend optreden door Marino Punk.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier