De Pastabar op de Botermarkt heeft sinds kort nieuwe uitbaters. “Met PastaSciutta openen wij eind mei al de vijfde vestiging van ons Italiaans sausconcept”, aldus zaakvoerders Eline Loosvelt en Mick Lefebvre.
Pastasciutta is Italiaans voor pasta met saus. Nadat ze twee vestigingen in Kortrijk, eentje in Ieper en vorig jaar hun vierde winkel in Eeklo openden, mag ook Roeselare vanaf eind mei genieten van hun geslaagde concept. “Mijn man Mick Lefebvre is van kindsbeen gebeten door de Italiaanse keuken en startte 16 jaar geleden zijn eerste pastabar in de Kortrijkse Langesteenstraat”, vertelt Eline Loosvelt. “Vijf jaar later werden wij een koppel en baatten we samen die zaak uit.”
“We zijn nog op zoek naar iemand die hét gezicht van de Roeselaarse zaak kan worden”
“De recepten van alle sauzen zijn uit Micks brein afkomstig. Sinds april vorig jaar zitten we met onze productiefirma ‘De Sausfabriek’ in Deerlijk. We produceren zowel saus voor onze eigen vestigingen als voor externe partners. Voor de openingsuren bekijken we telkens wat ter plaatse haalbaar is. In Kortrijk zijn we bijvoorbeeld open van 11 tot 20 uur. Omdat we in Eeklo niet echt in winkelwandelgebied liggen, werken we daar met een service coupé. Het is de bedoeling om dit hier ook op die manier te doen. De zaak zal in het begin zeven op zeven open zijn.” Mick en Eline zullen bij de start vooral zelf in de winkel staan. “In de eerste plaats om nieuwe medewerkers op te leiden en het reilen en zeilen in deze stad te leren kennen. We zijn nog op zoek naar iemand die hét gezicht van onze Roeselaarse zaak kan worden.”
Nadruk op versheid
“Wij staan voor machinaal vers bereide pasta’s en artisanaal huisbereide sauzen. Het is fastfood met de nadruk op versheid, maar het is gewoon ook een leuk product”, zegt Eline. “Wij serveren zowel halal, vegan als veggie. Onze sauzen zijn zo gemaakt dat je er oneindig mee kunt combineren. Er is keuze tussen een take-away-formule of je kunt ter plaatse consumeren. We hebben trouwens ook een mobiele foodtruck en verzorgen hiermee feesten aan huis vanaf 40 personen.”
“Natuurlijk zitten we momenteel in moeilijke tijden. Onze twee Kortrijkse vestigingen zijn onlangs terug opengegaan. Door de crisis hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Roeselaarse zaak achteraan wat uit te breiden, terwijl dit pas voor binnen twee jaar was gepland. De stijl is helemaal anders. We hebben gekozen voor een warmer interieur en de armaturen voor de verlichting maakten we zelf van kaasraspen.” Mick en Eline staan te trappelen om erin te vliegen. Bij de kick-off geven ze 1.000 gratis pasta’s weg. PastaSciutta bevindt zich op de Botermarkt 15. (KK)
Meer informatie vind je op de Facebook- en Instagrampagina ‘Pastasciutta Roeselare’ en op www.pastasciutta.be. p>