Pasgetrouwd koppel komt thuis met… gepersonaliseerd dak als cadeau: “Origineel is dit zéker”

De boodschap op het dak van Pieter en Lizy was alvast duidelijk. © MM
Redactie KW

Dat vrienden en familie íets zouden doen, dat hadden Pieter Geerts (35) en Lizy Mombert (35) verwacht. Maar dat het pasgetrouwd koppel uit Oedelem zou thuiskomen in een huis met een wel heel origineel dak? Neen, dat kwam nooit in hen op. “Ze hebben het in enkele uren tijd gedaan”, glimlacht Pieter. “Mijn schoonbroer is zelfstandig dakwerker. Hij is zeker in thema gebleven.”

De eerste letter van hun beide namen met tussenin een hartje: die boodschap staat sinds zaterdagmiddag op het dak van Pieter en Lizy. Het koppel woont in de Haverbilken in Oedelem, een rustige woonwijk, en gaf elkaar zaterdagochtend het jawoord. Dat hun vrienden en familie het huwelijk niet zomaar zouden laten passeren hadden ze ergens wel verwacht. “Er sliep een baby’tje binnen terwijl we weg waren dus het was ergens al een opluchting dat we bijna zeker waren dat ín ons huis alles onaangeroerd zou blijven. Maar ze zijn zéker origineel geweest.”

Mensen verdwenen

Zaterdagmiddag, tussen het stadhuis en het avondfeest, werd de klus op een tweetal uur geklaard. “We hadden wel door dat er plots wat mensen verdwenen waren. Al dachten we daar op zich niet veel bij na”, glimlacht het koppel. In die twee uur tijd werd het dak van Pieter en Lizy onder handen genomen onder leiding van Jordy – de broer van Lizy. Hij is zelfstandig dakwerker bij Interdak en zorgde voor het opvallende huwelijkscadeau.

“Tijdens het feest kon iedereen zwijgen. Bij thuiskomst was het dus een totale verrassing”, zegt Pieter. “We waren pas om 5.30 uur ‘s ochtends thuis. Zelf heb ik toen helemaal niks gemerkt. Dus ja, ik was toch wel wat verbaasd toen ik enkele uren later het resultaat zag. Al vind ik het wel leuk én beter dan dat er bijvoorbeeld honderden bakken bier rond het huis hadden gestaan.”

Lizy had in die vroege ochtend wel al een glimp opgevangen van het dak, maar dacht dat het om een tekst in zwarte verf ging. “Maar al snel bleek dat onze oude dakpannen waren vervangen. Het is zeker geslaagd, al hoop ik wel dat het tijdelijk is. Wat ons betreft is dat alleszins wel de bedoeling. Maar of het voor een paar weken is of een jaar? Dat moeten we nog eens bespreken”, besluit Lizy met de glimlach. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier