Pascal Kerkhove signeert debuutroman ‘Dag ma, blijf je nog even?” in Standaard Boekhandel Waregem

In juni bracht Pascal Kerkhove zijn debuutroman ‘Dag ma, blijf je nog even?’ uit. © Joke Couvreur
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

In juni bracht Pascal Kerkhove zijn debuutroman ‘Dag ma, blijf je nog even?’ uit, waarin hij het verhaal van zijn overleden moeder vertelt. Ze leed de laatste drie jaar van haar leven aan dementie, en overleed anderhalf jaar geleden. Zaterdag 24 augustus tussen 15.00 en 16.30 uur signeert Pascal zijn boek in de Standaard Boekhandel in Waregem.

Wanneer de geboren en getogen Waregemse Andrea Algoet op 28 januari 2022 op 90-jarige leeftijd overlijdt, verliest Pascal Kerkhove (62), samen met zijn zus en twee broers, de rots die zijn hele leven aan zijn zijde stond.

Rollercoaster

“Ik beleefde de laatste jaren van haar leven een emotionele rollercoaster”, vertelt Pascal, die tot zijn achttiende in Waregem woonde. Daarna verhuisde hij naar Gent, om uiteindelijk een jaar geleden in Oostende te belanden. “Momenteel telt ons landje om en bij de 200.000 mensen die lijden aan dementie. Iedereen kent wel iemand met deze ziekte. Voor mij was dit een heel zware periode. Het boek gaat over de laatste jaren van haar leven, wat dementie deed met haar en hoe ik dat beleefd heb. Het was voor iedereen een lastige periode.”

Signeersessie

“Ondertussen werden al heel wat boeken verkocht in Waregem. Mijn moeder woonde haar hele leven in Waregem. Vroeger kende iedereen iedereen. Ze woonde in het Villapark tot ze vijftien jaar geleden verhuisde naar de Regenboog. Daar bleef ze tot een maand voor haar overlijden wonen. Ik woonde niet meer in Waregem maar kwam er nog wekelijks om samen een koffietje te drinken, naar de markt te gaan…”

“Zaterdagnamiddag tussen 15 uur en 16.30 uur ben ik aanwezig in de Standaard Boekhandel (Stationstraat) om mijn boek van een persoonlijke boodschap en handtekening te voorzien. Er is ook de mogelijkheid om met mij in gesprek te gaan. Ik ben benieuwd wie ik allemaal terug ga zien”, sluit Pascal Kerkhove af. (ELD)

Op zaterdag 24 augustus tussen 15.00 en 16.30 uur signeert Pascal Kerkhove zijn debuutroman ‘Dag ma, blijf je nog even?’ in de Standaard Boekhandel: Stationsstraat 2, 8790 Waregem.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier