Pascal Dermaux wil met Sparta Dikkebus minstens eindronde bereiken

Trainer Pascal Dermaux. © EF
Redactie KW

DIKKEBUS Derdeprovincialer Sparta Dikkebus kende een dramatische start in zijn voorbereiding. Niet direct op het veld, maar ernaast. Op 31 juli verongelukte immers Dieter Sohier bij een verkeersongeval. “De wereld stond stil bij ons”, bekent de 53-jarige hoofdcoach Pascal Dermaux.

“Iedereen, van technische staf tot spelersgroep, moest echt eerst alles laten bezinken vooraleer terug aan voetbal te denken. Achteraf hebben we wel opnieuw goed gewerkt, alhoewel de resultaten opvallend wisselvallig waren, maar het is niet in augustus dat het telt.”

“Zondag starten we op Keiem en dan moet het direct ‘erop’ zijn. Zelf zag ik ze nog niet aan het werk, maar afgaande op hun resultaten van de voorbije weken kan het geen slechte ploeg zijn. We zullen dus echt vanaf minuut één aandachtig moeten zijn en scherp voor de dag komen, willen we een goeie start maken. Dat kan spijtig genoeg niet met een complete kern, door enkele licht geblesseerden, maar mocht het toch fout lopen, dan zal ik mij daar niet achter wegsteken. De kern is naar mijn gevoel sterk genoeg om dat op te vangen.”

Altijd ambitie

Maar wat mag dit seizoen de ambitie zijn? “Ik ben iemand die nog nooit zonder ambitie aan iets begonnen ben. Dat is nu niet anders. Met dit Sparta wil ik op z’n minst een eindronde halen, en dus minstens even goed doen als vorig jaar. Veel factoren heb je in de hand, maar niet het geluk – dat moet je kunnen afdwingen op het veld.”

“Om eerlijk te zijn: ik ken de reeks niet zo goed, maar overal hoor ik veel positieve geluiden van Beselare en Dosko Beveren. De rest zal waarschijnlijk heel sterk aan elkaar gewaagd zijn, dus zal het daar wellicht drummen zijn om in de linkerkolom te eindigen”, besluit de bediende uit Izegem, die aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach bij Sparta Dikkebus begint. (SBR)

Zondag 3 september om 15 uur: Sparta Keiem – Sparta Dikkebus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier