Paaszoektocht Vleugel(W)arm in Brugge met juweel als hoofdprijs

Björn Brysbaert en Pascale Cockhuyt van de vzw Wieder, een Brugse vereniging waar armen het woord nemen. © Davy Coghe Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

In de aanloop naar Pasen presenteert vzw Wieder, een Brugse vereniging waar armen het woord nemen, een opmerkelijk initiatief genaamd Vleugel(W)arm. “Deze innovatieve zoektocht, gepland voor maandag 1 april, is geïnspireerd door de krachtige symboliek van vernieuwing en herleving die het paasfeest belichaamt. Het hoogtepunt van deze bijzondere gelegenheid is de hoofdprijs: een exclusief juweel ontworpen door de getalenteerde goudsmid Els Gadeyne”, legt Pascale Cockhuyt uit.

De samenwerking tussen Els Gadeyne en vzw Wieder staat volgens coördinator Pascal Cockhuyt symbool voor een unieke fusie van talent en visie : “Els’ uitzonderlijke vakmanschap en artistieke inzicht komen samen om het verhaal van Wieder te vertalen naar een exclusief juweel. Met de betoverende titel “Vleugel(w)arm” belooft dit kunstwerk net zo uniek te zijn als het nobele doel waarvoor het ontworpen wordt. Dit exclusieve ontwerp wordt gul geschonken als prijs voor de Vleugel(W)arme zoektocht.”

Zoektocht

De zoektocht zelf moet voor de deelnemers een aparte ervaring te worden. “Ze worden uitgenodigd om deel te nemen aan een wandeling door het pittoreske Brugge, waarbij ze niet alleen traditionele paaseitjes zullen vinden, maar ook betrokken worden bij het aanpakken van armoede in onze stad”, vervolgt Pascale Cockhuyt.

Tijdens de wandeling worden deelnemers uitgedaagd om ook om creatieve oplossingen te bedenken voor armoedebestrijding. Deze ideeën worden vastgelegd op speciale krijtwanden verspreid over de stad, waardoor deelnemers actief bijdragen aan het bevorderen van gemeenschapsbetrokkenheid en bewustzijn over armoede.

Kwetsbare burgers

QR-codes langs de route zullen leiden naar verhalen en getuigenissen van kwetsbare burgers, waardoor deelnemers een dieper inzicht krijgen in de realiteit van armoede en de uitdagingen waarmee mensen worden geconfronteerd. Door deze verhalen te ontdekken, wordt empathie gestimuleerd en worden de deelnemers aangemoedigd om samen te werken aan het doorbreken van het taboe rond armoede.

Vleugel(W)arm streeft ernaar niet alleen bewustwording te creëren over armoedeproblematiek, maar ook empowerment en verbinding binnen onze stad te stimuleren. Met een combinatie van speelsheid, educatie en solidariteit wil het project het taboe rond armoede doorbreken en kwetsbare burgers helpen vliegen naar een betere toekomst waarin elke burger oprecht wordt gewaardeerd.

Tickets voor deelname aan de Vleugel(W)arme zoektocht kan je terugvinden op : https://www.vzwwiederbrugge.be/nieuws-heet-van-de-naald/1685502_vleugel-w-arm

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier