Paaseienraap in Spiere-Helkijn: “Toevallig kennen we elkaar”

V.l.n.r. Florine Pouille, Maxime Debaere en Anouck Vandekerckhove. © Gemeente Spiere-Helkijn
Lara Merlevede
Lara Merlevede Reporter

In Spiere-Helkijn werd er zondag 31 maart om 10 uur een grote paaseierenraap georganiseerd voor alle kinderen van Spiere-Helkijn tot en met tien jaar. De drie paashazen die dit jaar de kinderen rijkelijk voorzien hebben van chocolade, zijn toevallig bekenden van elkaar.

Het Nieuw Centrum in Spiere-Helkijn werd zondagvoormiddag volledig afgesloten voor al het verkeer zodat de kinderen op een veilige manier naar hartelust paaseitjes kunnen rapen. Naar jaarlijkse traditie hebben de paashazen chocolade eitjes verstopt. Van 10 uur tot 11 uur konden de kinderen de verstopte eitjes zoeken.

Schoonbroer en schoonzus

Florine Pouille (25) nam dit jaar de rol van paashaas op zich, samen met haar schoonzus Anouck Vandekerckhove (19) en schoonbroer Maxime Debaere (23). “Ik ben samen met Sven, de broer van Anouck en Maxime heeft een relatie met mijn zus Estelle”, legt Florine uit.

(lees verder onder de foto’s)

© gf
© gf

“Eigenlijk is het heel toevallig dat we alle drie paashaas speelden afgelopen weekend. Vroeger was ik animator bij de speelpleinwerking in Spiere-Helkijn. Daarom kwamen ze bij mij en mijn zus Estelle terecht met de vraag of we het zagen zitten om paashaas te spelen. Dat vond ik een heel leuk idee”, vertelt Florine. “Normaal was het de bedoeling dat Estelle paashaas zou zijn, maar er kwam onverwachts iets tussen, dus heb ik haar plaats ingenomen”, vertelt Maxime. “We zijn er eigenlijk pas achteraf achter gekomen dat Anouck ook paashaas speelt, heel toevallig.”

“Naast voetbal en tennis, ben ik in de zomer ook animator bij de speelpleinwerking van Spiere-Helkijn. Vorig jaar was ik ook al paashaas. Toen ze dit jaar opnieuw vroegen of ik het zag zitten, heb ik meteen ja gezegd. Ik vind het heel leuk om te doen en wil het zeker nog een paar jaar blijven doen. Ik hoorde pas achteraf dat Florine en Maxime ook paashaas zijn. Het is leuk dat zij er dit jaar ook bij waren”, lacht Anouck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier