Oxfam Wereldwinkel Kortrijk organiseert opnieuw SWAP & Cocktails

De kledingswap gaat door van 11 tot 17 uur op 5 oktober © Oxfam Wereldwinkel Kortrijk
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Op zaterdag 5 oktober organiseert Oxfam Wereldwinkel Kortrijk in samenwerking met Stad Kortrijk, Howest en Maria’s corner terug een SWAP & Cocktails. Dit jaar gaat de SWAP door in de Deelfabriek in de Rijkswachtstraat, van 11 tot 17 uur. Van 16 september tot en met 28 september (en ter plaatse) kan jij jouw oude kledij binnenbrengen bij de deelnemende partners.

De Week van de Fair Trade, van 2 tot en met 12 oktober, is een jaarlijkse campagne dat de voordelen van eerlijke handel en in de kijker zet. Op zaterdag 5 oktober organiseert de werkgroep Faire Gemeente Kortrijk een SWAP & Cocktails en zal er opnieuw een kledingswap doorgaan in de Deelfabriek.

Faire Gemeente Kortrijk is een samenwerking tussen Stad Kortrijk, Maria’s corner bio & fairfashion, de Oxfam Wereldwinkel en Hogeschool West-Vlaanderen. SWAP & Cocktails wordt gerealiseerd met onder andere steun van de Mondiale Raad Kortrijk.

Kledij inzamelen

Van 16 september tot en met 28 september kan jij jouw oude kledij binnenbrengen op volgende locaties, tijdens hun openingsuren: Oxfam Wereldwinkel Kortrijk in de Groeningelaan 12, Hogeschool West-Vlaanderen campus Penta in de Sint-Martens-Latemlaan 1B en Maria’s corner bio & fairfashion in de Lange-Brugstraat 8.

Per binnengebracht item krijg je één bonnetje. Mensen die hun kledij doneren kunnen die bonnetjes gebruiken op de SWAP-beurs voor een ander kledingstuk. “Wij leggen een limiet op van 10 stuks per persoon en vragen om geen beschadigde of vuile kledij binnen te brengen. Deze editie aanvaarden we geen kinderkledij”, zegt Anaïs Loobuyck van Oxfam Wereldwinkel Kortrijk.

“Deze SWAP is een aanklacht naar oneerlijke praktijken binnen de kledingindustrie, zowel tegenover de mens als de natuur. Een cocktail of mocktail kopen of een aankoop aan de bar van 5 euro geeft je recht op één bonnetje om een kledingstuk uit te kiezen. Met de bonnetjes kan je enkel kleding ruilen, geen drankjes aankopen.”

Meer info op hun Facebookevenement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier