Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

© Google Maps
Redactie KW

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”

De hulpdiensten snelden afgelopen dinsdag 27 augustus rond 10.30 uur naar de snelwegparking aan de E40 in Jabbeke. Een 65-jarige man uit De Haan had daar naar eigen zeggen zijn vrouw dood aangetroffen in de mobilhome.

Het koppel was onderweg naar het ziekenhuis in Brugge, na een lange rondrit van enkele maanden met de mobilhome. Toen de vrouw zich op reis niet goed voelde, besloten ze terug te keren om in België naar het ziekenhuis te kunnen gaan. Aan het tankstation in Jabbeke werd nog een laatste stop gemaakt om te tanken, maar daar werd ontdekt dat de vrouw overleden was.

Vrij zonder voorwaarden

Het West-Vlaamse parket werd ingelicht en twee dagen later verscheen de zestiger voor de onderzoeksrechter op verdenking van doodslag en schuldig verzuim. “Wij kunnen bevestigen dat onze cliënt in verdenking werd gesteld, maar enkel voor schuldig verzuim”, zeggen meesters Lawrence Taillaert en Thibaut Hoebeke. “Voor de rest kunnen we inhoudelijk niets kwijt over de zaak in het belang van het onderzoek.” De kwalificatie doodslag bleef uiteindelijk dus achterwege.

De onderzoeksrechter besliste om de man vrij te laten zonder voorwaarden. “We bevestigen het overlijden”, zegt parketwoordvoerster Griet De Prest. “Momenteel loopt het onderzoek naar de feiten nog.” (CCA)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier