Voormalig hoofdredder van Koksijde-Oostduinkerke Wilfried Delanghe (68) is overleden

Wilfried Delanghe werd 68 jaar. © Dienst Communicatie Koksijde
Redactie KW

Wilfried Delanghe is op woensdag 29 mei omringd door zijn familie gestorven. Wilfried werd 68 jaar. In Koksijde was hij bekend voor zijn rol als hoofdredder, een bijverdienste die hij 26 seizoenen gedaan heeft.

Burgemeester Marc Vanden Bussche reageert: “We herinneren ons Wilfried als een zeer goeie hoofdredder, hij deed het als bijverdienste in de zomer, aan de zijde van Guy Ocquet. Een onafscheidelijk duo waren ze. Wilfried onderhield ook zeer goeie en nauwe contacten met onze ereschepenen bevoegd voor reddingsdienst: Pat Stockelynck en Albert Serpieters. Ik wens de familie veel sterkte toe.”

26 seizoenen als hoofdredder

Wilfried heeft tijdens zijn 26 seizoenen als hoofdredder een onuitwisbare indruk achtergelaten bij vele redders aan zee. Niet alleen door zijn leidinggeven, maar ook als docent bij de opleiding redder aan zee en door zijn technische bijdragen. Dankzij zijn hulp werden onder andere onze boottrailers en reddersstoelen op punt gesteld.

Collega’s en vrienden herinneren Wilfried als een warm man met een groot hart voor de reddingsdienst. “Hij was altijd bereid om zijn kennis te delen en jongere generaties op te leiden. Hij blijft op deze manier dan ook zeker voortleven in ons hart”, klinkt het.

De uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 8 juni om 10.30 uur in de aula van Uitvaartcentrum Cornelius in de Sint-Idesbaldusstraat 43 in Veurne.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier