Uitvaartcentrum Snoeck wil uitbreiden en heeft plannen voor nieuwe aula: “Met ruimte voor 400 mensen”

Links drie generaties Snoeck met Marc, Stefaan en Samuel, rechts het uitvaartcentrum van bovenaf. Het rode kruisje markeert de plaats waar de nieuwe aula zal komen, dus tussen het huidige gebouw en de vroegere Heilig Hartschool. © foto WVS / Google Earth
Wouter Vander Stricht

Uitvaartcentrum Snoeck in de Bellevuestraat in Izegem is klaar voor de toekomst. De vierde generatie deed al zijn intrede en men koestert uitbreidingsplannen. Er zou een nieuwe, ruimere aula komen die voldoet aan de meest recente eisen.

De uitvaartsector is in volle beweging. Daarom besliste de familie Snoeck vorig jaar om in zee te gaan met uitvaartplanner Sereni. “Op die manier staan we ook veel sterker, maar onze eigen familiale aanpak blijft tegelijk gegarandeerd. Het zijn wij nog altijd die de besprekingen gaan doen bij de mensen die iemand verloren hebben, ook de eigen auladiensten verzorgen we verder.”

Marc Snoeck (73) stapte zelf in de zaak die zijn vader ruim driekwart eeuw geleden oprichtte. Ondertussen zijn ook zoon Stefaan (51) en kleinzoon Samuel (20) in die voetsporen gevolgd. De opvolging is verzekerd, daarom denkt men ook iets verder in de toekomst.

Nieuwe aula zal voldoen aan de nieuwste vereisten

In 2008 werd na de verwoestende brand van 13 maanden eerder een gloednieuw uitvaartcentrum geopend met zeven rouwkamers en een aula tot 220 personen. Daar beschikt men ook over 65 eigen parkeerplaatsen en nog heel wat in de omgeving. Maar de familie koestert nog plannen. “We willen hier achter ons huidig uitvaartcentrum nog een nieuwe aula bouwen. Daardoor zouden we in die nieuwe aula een totaal van 400 mensen kunnen ontvangen in één ruimte. De plannen zijn concreet, de invulling zal ook aan de nieuwe vereisten voldoen. Ook daarvoor doen we inspiratie op bij de collega’s van Sereni. De nieuwe aula zal een meerwaarde betekenen voor Izegem en randgemeenten, want het is niet enkel de Izegemse bevolking die op ons een beroep doet. Dat ondervonden we al de voorbije 10 jaar en daarvoor zijn we ook dankbaar.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier