Man die verdronk in kanaal in Adinkerke is 43-jarige Zottegemnaar

Een rattenvanger ontdekte het levenloze lichaam in het kanaal. © JT
Redactie KW

Twee dagen nadat een levenloos lichaam werd ontdekt in het kanaal in Adinkerke konden de politie en het parket het lichaam identificeren. Het blijkt om een 43-jarige man uit Zottegem te gaan, die door verdrinking om het leven kwam. Hoe dat kon gebeuren wordt nog onderzocht.

Het was dinsdagmiddag rond 14 uur toen rattenvangers van de gemeente De Panne aan het werk waren toen ze plots een lugubere ontdekking deden. Aan de oever van het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke werd een lichaam ontdekt, ter hoogte van de Smekaertstraat. De hulpdiensten snelden ter plaatse maar konden niets meer doen. De man bleek al overleden te zijn. Het parket werd verwittigd en stelde een wetsdokter aan. Die deed een autopsie op het lichaam. “Daaruit blijkt dat de man om het leven is gekomen door verdrinking”, meldt het parket.

“De man kon intussen geïdentificeerd worden als een 43-jarige man uit Zottegem. Het onderzoek loopt verder.” Hoe de Oost-Vlaming in het water van Adinkerke is terechtgekomen, meer dan 100 kilometer van huis is dus nog onduidelijk. Het is dus ook niet geweten wat de man daar deed. Ook dat onderzoek loopt verder. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier