Moeder van verdronken peutertje ontroostbaar: “Ik kan de pijn met geen woorden beschrijven”

De kleine Delano verdronk thuis in een zwembadje. © gf
Redactie KW

Een jongetje van net geen twee jaar oud is zaterdag thuis verdronken in Oostende. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen dat het overlijden beschouwt als een tragisch ongeval. De ouders van Delano zijn ontroostbaar. “Ik kan de pijn met geen enkel woord beschrijven”, zegt mama Toscina Verbruggen.

Het drama dateert van zaterdag in Zandvoorde bij Oostende. Het jongetje van net geen twee jaar oud klauterde over de rand van het zwembadje in de tuin toen hij even aan de aandacht van de mama ontsnapte. “De deur naar de tuin stond een beetje open, wellicht door de hond. Zo moet Delano ongemerkt naar buiten zijn geglipt”, denkt moeder Toscina Verbruggen. Het was het oudere broertje van Delano die het jongetje even later in het water zag liggen.

Buren snelden ter hulp en probeerden de peuter nog te reanimeren. Delano werd daarna in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Daar moesten Toscina en haar vriend maandag een zware beslissing nemen. “Jouw hartje klopte wel nog en voor de rest was jouw lichaampje gezond, maar je hersentjes beslisten om niet meer te werken en jou van ons af te nemen. Het spijt me zo hard dat ik je niet kon redden, lieve schat”, postte Toscina daarover op sociale media.

Geen kwaad opzet

“Het onderzoek over de precieze omstandigheden loopt nog, maar alles wijst op een tragische samenloop van omstandigheden. Aanwijzingen van kwaad opzet zijn er niet. Dit gaat om een tragisch ongeval”, klinkt het bij het parket van West-Vlaanderen.

Eind deze maand zou Delano twee jaar geworden zijn. “We hadden al tickets geboekt voor een show van Bumba, samen met zijn meter. Delano was megafan. Hij was een echt lachebekje, een gelukkige baby die genoot van alles. Hij genoot echt van het leven, ook al was hij nog zo klein. We gaan hem enorm missen. Het is verschrikkelijk”, zegt de mama.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier