Pascale en Benny willen actie met witte ballonnen opzetten in Kortemark na tragisch ongeval: “Zo onze rouw betuigen aan jonge gezin”

Pascale en Benny bij hun oliebollen.
Stefan Vankerkhoven

Woensdagavond om 19.30 uur willen Izegemnaars Pascale Viane en Benny De Witte van Devia’s oliebollen en gebak een actie met witte ballonnen opzetten in Kortemark. “We willen zo onze rouw betuigen aan het jonge gezin dat dit weekend overleed. Ik heb vijftien jaar als verpleegkundige op de dienst spoedgevallen gewerkt en weet door welke hel de familie van de slachtoffers nu gaat”, zegt Benny.

Pascale Viane en Benny De Witte zijn bekende figuren in de regio Izegem: ze hebben een oude caravan omgetoverd in een mobiel oliebollenkraam. De dood van Janick Andries, Janice Deraeve en hun 8-jarig dochtertje Maithé uit Handzame heeft hen zwaar aangegrepen.

Oma

“Ik ben zelf nog maar een jaar oma, mijn dochter Tatjana heeft een zoontje, Finn. Ik mag er niet aan denken dat ik zoiets gelijkaardigs zou meemaken. Dat de politie op een dag aan de deur staat, met de melding dat mijn dochter en kleinzoon gestorven zijn”, zegt Pascale Viane.

Haar ex-partner, friturist Benny De Witte, met wie Pascale sedert 2022 in bijberoep Devia’s oliebollen en gebak runt, vult aan: “Ik was zeventien jaar actief als verpleegkundige, waarvan vijftien jaar op de spoedgevallen en MUG-dienst van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt.

Hel

“Ik heb heel veel gezien en meegemaakt gedurende deze jaren, maar woorden schieten nu tekort na het ongeval met drie doden in Ruddervoorde. Vele keren heb ik mensen gehoord die zeggen: we weten wat het is voor de familie en nabestaanden, maar ik kan antwoorden, dat weten we niet!”

“We kunnen ons enkel inbeelden hoe verschrikkelijk het moet zijn om je zoon, dochter, kleinkind te moeten afgeven. Een klein gebaar kan soms een klein lichtpuntje zijn in het verdriet van deze families. Daarom wil ik samen met mijn beste vriendin en ex-partner Pascale een poging doen om een warm samenzijn te organiseren. Ook al kennen we ze niet persoonlijk.”

Witte ballonnen

“We willen woensdagavond om 19.30 uur in Kortemark 1.000 witte ballonnen oplaten ter nagedachtenis van de slachtoffers. Iedereen die ons kan helpen aan ballonnen, helium, een muziekinstallatie, of wie goede ideeën heeft, kan ons contacteren op 0472 04 44 47”, aldus Benny De Witte, die via Facebook oproept om massaal aanwezig te zijn. Het eerbetoon vindt plaats op het domein De Krekemeetsen, te bereiken via Nieuwstraat 13.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier