Oud-leerkracht en geëngageerd man Jozef Dumoulin (89) overleden

Wijlen Jozef Dumoulin. © gekregen foto gf
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

In Ieper is Jozef Dumoulin op 89-jarige leeftijd overleden. Jozef was 38 jaar lang leerkracht in het Sint-Aloysiuscollege, nu ’t Saam campus Aloysius in Diksmuide.

Hij was ook een heel geëngageerd persoon. Zo was hij vele jaren regionaal hoofdleider bij de Chiro, voorzitter van het Davidsfonds Diksmuide, verantwoordelijke van de werkgroep Ruimte die natuurwandelingen organiseert, voorzitter van de Culturele Raad van Diksmuide en won ook de Prijs voor Cultuurverdienste in 2015, die toen voor het eerst in Diksmuide werd uitgereikt.

Sint-Niklaaskoor

Het was ook Jozef die het Sint-Niklaaskoor in Diksmuide oprichtte en ook door Jozef werd het groencomité opgericht, dat nu uitgegroeid is tot de milieuraad. Jef was een man waarvoor niets te veel was, hij heeft zich altijd, met veel interesse en enthousiasme ingezet voor Diksmuide.

Jozef werd geboren in Staden op 1 januari 1934 en is overleden op 28 augustus in Ieper. Na zijn huwelijk in 1962 met Regina Tyberghien kwam hij in Diksmuide wonen. Hij was vake van Jan, Ward, Maarten en Marij. Schoon-, klein- en achterkleinkinderen delen in het verdriet.

Jozef een laatste groet brengen kan vandaag van 15 tot 18.30 uur in Uitvaartcentrum Cornelis, Woumenweg 26 in Diksmuide. Condoleren kan online op www.cornelisuitvaartzorg.be Er wordt afscheid genomen van Jozef in de decanale Sint-Niklaaskerk in Diksmuide op zaterdag 2 september om 10.30 uur. Samenkomst en rouwgroet in de kerk vanaf 10.15 uur. Na de crematie volgt de plaatsing van de urne in een urnenveld op de begraafplaats van Diksmuide.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier