Oud-leerkracht en erevoorzitter OKRA Marc Bossuyt overleden

© GF
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Op 25 augustus is Marc Bossuyt op tachtigjarige leeftijd thuis in Waregem overleden. De voormalige leerkracht was geliefd als erevoorzitter, reisleider en bestuurslid van seniorenvereniging OKRA. Bossuyt was ook actief bij de Christelijke Onderwijscentrale van het ACV.

Marc Bossuyt onderwees Nederlands en Geschiedenis in de Sint-Jorisschool Menen, bij de Broeders Maristen in Pittem en Paters Oblaten in Waregem. Daarnaast gaf hij meer dan twintig jaar vakantiecursussen.

Bij de lokale afdeling van seniorenvereniging OKRA was hij voorzitter van 2010 tot 2020. Bossuyt mocht toen het 60-jarig jubileum in goede banen leiden. “Marc zette na tien boeiende jaren als voorzitter in 2021 een stap opzij maar bleef reisleider, lid van het kernbestuur en voorzitter van de culturele werkgroep”, vertelt Bernard Delange.

Vriend en voorbeeld

“Een van de diepste geheimen van het mensenleven is dat alles wat de moeite van het doen waard is, datgene is wat we voor anderen doen. Daarom doen we het dus en dat maakt ons gelukkig, zei Marc bij zijn afscheid als voorzitter. Hij had een bijzondere persoonlijkheid en was een vriend en voorbeeld voor velen”, besluit Delange.

Het afscheid vindt op vrijdag 1 september om 10 uur plaats in Aula Mantua W-Box van de Expo, Zuiderlaan 26 in Waregem. Digitaal condoleren kan op www.uitvaartzorg-amez.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier