Man brengt vrouw om en stapt daarna zelf uit het leven; buurt reageert geschokt: “Brave mensen die iedereen zouden helpen”

Een politielintje verzegelt de deur in de Vredestraat, de rolluiken zijn naar beneden. Zaterdag werden de vaststellingen gedaan, zondag bracht het parket naar buiten dat het om moord en zelfmoord zou gaan.
Wouter Vander Stricht

In de Vredestraat, in de wijk ‘t Hof van ‘t Henneken, in Roeselare zijn zaterdagmorgen twee personen dood aangetroffen. Het gaat om een koppel zeventigers die graag gezien waren in de buurt. Het parket bevestigde ondertussen dat de man de vrouw om het leven zou gebracht hebben en daarna zelf uit het leven stapte. “Zouden ze slecht nieuws gekregen hebben”, stelt iemand uit de buurt zich de vraag.

Zaterdagmorgen werden de lichamen ontdekt en kwam de politie ter plaatse. De precieze omstandigheden van de overlijdens werden onderzocht, een onderzoeksrechter werd aangesteld en nu blijkt dat de man zijn echtgenote om het leven zou gebracht hebben. “Daarna stapte hij ook zelf uit het leven”, klinkt het bij het parket.

Zaterdagmorgen werd de Vredestraat dus afgezet, pas zondag werd het nieuws naar buiten gebracht.

Vrouw uit Cambodja afkomstig

W.D. en Y.H. woonden al geruime tijd in de straat, eigenlijk elk in hun eigen huis tot ze elkaar als buren leerden kennen. De vrouw is van Cambodjaanse afkomst en was na de dood van haar man met haar zoon in 1992 naar België gekomen en leerde dus haar buur W.D. kennen. “Die mensen zouden iedereen geholpen hebben, brave mensen en goed van hart. En ook altijd klaar voor een babbel”, zegt een dame die goed thuis is in de buurt.

In 2000, zeven jaar nadat ze in het huwelijksbootje waren gestapt, deden ze naar aanleiding van Valentijn nog hun verhaal aan deze krant.

Heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier