Hannah (28) kapot van verdriet na verlies van partner Sam (32) na hartaanval: “Gelukkig heb ik nog iets van hem in onze kindjes”

Op de foto zien we Sam Monstrey met zijn gezin: “Ik zal onze kindjes blijven vertellen over hun papa. Hoe hij was en hoe hard hij zijn best deed voor hen”, zegt weduwe Hannah. © Foto KAzO - Karlien Depreitere
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Vrijdag overleed Sam Monstrey (32) uit Gistel, een drietal weken nadat hij een hartstilstand kreeg tijdens een teambuilding. Sam lag sindsdien in coma en verloor uiteindelijk het gevecht. Hij laat twee jonge kindjes en zijn vrouw na. Het gezin is gebroken, kapot van verdriet om het verlies van hun papa en liefhebbende man. “Daar hou je geen rekening mee als je trouwt en kindjes krijgt”, zegt weduwe Hannah in tranen.

Een fiere papa en een liefhebbende echtgenoot: Sam Monstrey was in de fleur van zijn leven, tot hij vorige maand geveld werd door een hartstilstand. Diezelfde fiere papa en liefhebbende echtgenoot moest plots vechten voor zijn leven. En dat deed hij, tot vrijdag. Sam verloor een strijd die misschien niet te winnen viel. Als voetballer bij vierdeprovincialer KVC Jong Eernegem Ichtegem speelde hij op 21 september zijn laatste wedstrijd. Het nieuws slaat bij de club in als een bom. “Zeer bedroefd, maar met een onuitwisbare herinnering aan zijn leven, hebben wij geheel onverwachts afscheid moeten nemen van onze speler Sam Monstrey”, zo staat er te lezen op de Facebookpagina van de club.

Troost

Sam was in augustus 2020 getrouwd met Hannah Stael, die hij twee jaar eerder had leren kennen. Ongeloof, onbegrip en vooral heel veel verdriet. Sam had veel vrienden en was graag gezien, het meest nog door zijn gezin. Met Hannah had hij immers twee kindjes. Hun zoontje Baptiste is amper zes maanden, hun dochtertje Elle-Marie is 2,5 jaar. Die moeten hun papa nu vroegtijdig missen. Hannah is op haar 28ste weduwe. “Daar hou je geen rekening mee als je trouwt en voor kindjes gaat”, vertelt Hannah met trillende stem. Gelukkig heb ik nog iets van Sam in onze kindjes. Dat troost me enigszins. Al had ik veel liever Sam nog bij ons gehad.”

Hulpvaardig

Sam was op teambuilding in Eeklo toen het noodlot toesloeg. Op dat moment is de groep aan het karten. Hij stapt nog uit en valt dan neer. Een van zijn collega’s heeft twee weken eerder nog een cursus reanimatietechnieken gevolgd en start de reanimatie. Daarna wordt Sam naar UZ Gent gebracht. Daar ligt hij drie weken in coma. “Eerst werd hij in een kunstmatige coma gebracht, maar toen ze hem wilden wakker maken, kwam hij maar niet wakker”, vervolgt Hannah. “Hij ademde wel zelfstandig en dat bracht enige hoop. Maar toen de dokters vertelden dat er geen hoop meer was, moesten we een beslissing nemen. We hadden het ooit eens al lachend over orgaandonatie. En dus hebben we alles geregeld zodat hij anderen kon helpen, want dat was Sam: altijd klaar staan voor een ander.”

“Daar hou je geen rekening mee als je trouwt en voor kindjes gaat”

Sam wordt omschreven als een levensgenieter pur sang, maar met een peperkoeken hart. “Als hij iemand kon helpen, dan zou hij dat niet laten. Sam was iemand die gezien werd als hij ergens kwam. Hij had een hele sterke vriendengroep: in het voetbal en daarbuiten. Hij was een echte teddybeer, ook voor de kindjes. Baptiste zal nooit iets van zijn papa herinneren en dat doet pijn. Toen Sam gestorven is, heb ik het meteen aan Elle-Marie verteld. Mijn hart breekt als ze zegt dat ze hem mist. We missen hem allemaal. Hij was zo graag gezien. Sowieso zal ik onze kindjes blijven vertellen over hun papa. Hoe hij was en hoe hard hij zijn best deed voor hen. Hoe graag hij hen zag…”, besluit Hannah.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier