Erebrandweerman Franky Vermeulen (63) uit Moorslede is overleden: “Hij was van goudwaarde voor de werking van de brandweer”

Franky Vermeulen werd 63 jaar. © Uitvaartzorg Geldhof
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

In het AZ Delta Rumbeke is Franky Vermeulen (63) overleden. Hij was erebrandweerman van de brandweer Moorslede en lid van wandelvoetbalploeg Old Stars SV Moorslede. Franky was de echtgenoot van Greta Debrauwer en woonde in de Emiel Jacqueslaan.

Franky startte in 1991 bij de brandweer. “Voormalig brandweercommandant Ignace Van Poucke was een goede en vriend van me. Door hem sloot ik me ook aan bij de brandweer”, vertelde hij in 2020 in KW toen zijn collega’s hem thuis verrasten naar aanleiding van zijn pensioen bij de brandweer.

Franky bouwde in die dertig jaar veel nieuwe mooie vriendschappen op. “Ik raad dan ook iedereen aan om bij de brandweer te gaan”, gaf hij destijds aan. “Je leert er nieuwe mensen kennen en je helpt er anderen mee.”

Goede afspraken

Hij hielp mee bij het blussen van verschillende grote branden en er waren ook interventies na zware ongevallen. Franky werkte jarenlang als metaalarbeider bij de firma Demaitere in Moorslede. “Dankzij de goede afspraken met mijn baas kon ik telkens bij een oproep mee uitrukken met de brandweer”, klonk het in KW. “Ik ben die mensen dan ook heel erg dankbaar.” Franky ging in februari 2020 met pensioen bij Demaitere, bijna een jaar later zei hij dus ook de brandweer vaarwel.

“Mensen zoals Franky leven nog onder de mensen en staan ten dienste van de parochie. Franky en zijn vrouw Greta waren de voorbije jaren van goudwaarde voor de werking van de brandweer”, aldus brandweerofficier Filip Louagie toen in KW.

Het afscheid vindt plaats in de Sint-Martinuskerk in Moorslede op zaterdag 6 juli om 10 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier