Deelnemer wordt onwel tijdens Zoute Grand Prix en overlijdt ter plaatse: “Helaas kon geen hulp meer baten”

Zondagochtend is een deelnemer aan de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist om het leven gekomen toen hij onwel werd achter het stuur. © JVM/iStock
Redactie KW

Triest nieuws in de rand van de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist. Daar is zondagochtend een man van middelbare leeftijd om het leven gekomen toen hij onwel werd achter het stuur. Dat bevestigt korpschef Steve Desmet.

Omstreeks 10.15 uur werd de man onwel achter het stuur van zijn wagen. Dat gebeurde in de buurt van de Bronlaan in het Zoute. De hulpdiensten snelden ter plaatse en probeerden het slachtoffer nog te reanimeren. Dat lukte helaas niet. Het slachtoffer, een man van middelbare leeftijd, overleed aan de gevolgen van zijn medische toestand. Er waren geen andere voertuigen betrokken. De politie deed de nodige vaststellingen en sloot een deel van de Bronlaan een tijdlang af.

Bij de organisatie bevestigen ze het overlijden. “Deze ochtend is een van de deelnemers aan de Zoute GT Tour (onderdeel van de Zoute Grand Prix, red.) kort na vertrek onwel geworden”, klinkt het in een mededeling. “Hij bevond zich toen aan het begin van de tour in de Bronlaan met kruising van de Astridlaan in Knokke-Heist. De hulpdiensten waren onmiddellijk ter plaatse. Helaas kon geen hulp meer baten. Het betreft een natuurlijk overlijden. De organisatie drukt haar uitdrukkelijke medeleven uit aan de familie en vrienden van het slachtoffer.” (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier