Brandhoek Vlamertinge rouwt om het heengaan van ‘Meester’ Luc Nouwynck

Luc was jarenlang onderwijzer in de Vrije School De Vlam in Vlamertinge. © ML
Redactie KW

Op dinsdagnamiddag 17 september is Luc Nouwynck in het UZ Gent rustig en gesteund door zijn familie overleden. Luc werd geboren in Poperinge op 19 mei 1958. Hij laat zijn echtgenote Marleen Arnout, zijn kinderen Pieter, Nele en Sander en zijn vijf kleinkinderen Lara, Kaat, Pim, Fien en Daan achter. Luc was jarenlang onderwijzer in de Vrije School De Vlam in Vlamertinge, hij was gewezen voorzitter van KWB Vlamertinge en was lid van de Branderpikkers.

“Luc was een steengoede meester hé.” Dit waren de eerste woorden van Chris Devloo, directeur van de Vrije School Vlamertinge, toen we hem contacteerden in verband met het trieste overlijden van zijn gewezen onderwijzer Luc Nouwynck. “Luc was een joviaal en gemotiveerd onderwijzer. Hij had zijn eigen, speciale stijl van lesgeven. Hij kon met een kwinkslag zijn leerlingen op het goede spoor brengen en had op die manier zijn leerlingen goed in handen. We zullen hem missen, maar houden goede herinneringen aan hem over.”

In zijn uitgebreide vriendenkring was Luc een graag geziene figuur, door iedereen geliefd. Hij was een volksvriend, altijd klaar voor iedereen en rad van tong. Lachen was zijn motto, en voor hem het beste medicijn.

Er kan afscheid genomen worden van Luc in de Sint-Vedastuskerk in Vlamertinge op zaterdag 21 september om 12 uur. In plaats van bloemen is de familie dankbaar met een donatie aan de organisatie ‘Kom op tegen Kanker’. “Steun hierbij de wetenschap. Voor Luc kon geen hulp meer baten, maar hopelijk kunnen we hiermee andere mensen verder helpen”, is de boodschap van de familie. Een gift kan gedaan worden via deze link. Condoleren kan via www.demuys.be. (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier