Begrafenis Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert zal op groot scherm te volgen zijn op het plein van de Sint-Salvatorskathedraal

Wijlen Patrick Moenaert in het Concertgebouw. © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Omdat er slechts 620 stoelen in de Sint-Salvatorskathedraal in Brugge staan en er een volkstoeloop verwacht wordt, zal er zaterdag op het plein voor de kerk een groot scherm staan tijdens de uitvaart van ereburgemeester Patrick Moenaert.

Het publiek kan op vrijdag 24 mei van 10 tot 17 uur in de salons van het Stadhuis op de Burg in Brugge een afscheidsgroet brengen aan Patrick Moenaert. De familie voorziet dan al rouwkaartjes voor wie de ereburgemeester een laatste eer betuigt.

Begrafenisplechtigheid

De begrafenisplechtigheid vindt plaats op zaterdag 25 mei om 10 uur in de Sint-Salvatorskathedraal. Er wordt veel volk verwacht. Aanwezigen die niet meer binnen kunnen om de plechtigheid te volgen, zullen buiten de plechtigheid kunnen meevolgen op een groot scherm.

Pers is enkel toegelaten bij het aankomen aan de kathedraal en bij de start van de uitvaart tot na de toespraak van burgemeester Dirk De fauw aan het begin van de plechtigheid. Daarna dienen fotografen en cameraploegen de kathedraal te verlaten en wordt zij gevraagd ook geen beelden te maken bij het vertrek.

Het bijzetten in het graf op de centrale begraafplaats in Assebroek gebeurt in intieme kring.

Verkeersmaatregelen

Er zijn naar aanleiding van de uitvaart enkele verkeersmaatregelen van kracht. Sint-Salvatorkerkhof is op zaterdag 25 mei vanaf 9 uur tot ongeveer 14 uur afgesloten voor het verkeer. Het is op dat moment ook niet toegelaten om te parkeren in Sint-Salvatorskerkhof tussen de Zuidzandstraat en de Korte Vuldersstraat.

De bussen van De Lijn (lijnen 1 en 2) volgen van 9 uur tot 14 uur een aangepast traject in de binnenstad. Voor meer info kan men terecht op delijn.be of via 070 220 200. De tijdelijk niet beschikbare halte is Sint-Salvatorskerkhof, de vervanghaltes zijn ’t Zand en Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier