Baby van vier maanden overleden, vader (29) uit Avelgem aangehouden: “Mijn cliënt had nooit de intentie het kind iets aan te doen”

Foto ter illustratie. © Unsplash
Redactie KW

Op 15 september werd een bijna 4 maanden oude baby opgenomen in het UZ Gent. De artsen schakelden de politie in nadat de baby symptomen vertoonde die wijzen op het shakenbabysyndroom. Op 16 september is de baby in het ziekenhuis overleden.

De vader, een 29-jarige man uit Avelgem, werd intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besloten heeft hem aan te houden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. De man verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

Het onderzoek naar de precieze omstandigheden is volop bezig.

“Een ongeluk”

Advocaat Jean-Marie De Meester staat in voor de verdediging van de vader. In een eerste reactie zegt De Meester dat zijn cliënt erbij blijft dat het om een ongeluk ging. “De indruk die ik van mijn cliënt heb, is deze van een verslagen man. Hij zegt zelf dat hij gefaald heeft als vader en dat hij zich nu zeer schuldig voelt. Wat gebeurd is, is gebeurd en hij weet dat hij de klok niet kan terugdraaien. Mijn cliënt blijft erbij dat het een ongeluk was en dat hij onoordeelkundig heeft gereageerd op het wenen van zijn zoontje, maar dat hij nooit de intentie had om het kind iets aan te doen. Iedere vader van een baby weet hoe erg het is als zijn baby blijft huilen en je er geen weet mee hebt ook al heb je alles gedaan om het kindje te kalmeren, zelfs het onmogelijke. In dit geval was mijn cliënt over zijn toeren en hij zegt zelf dat hij te bruusk is geweest. Maar we zijn er nog altijd niet zeker van dat er ook geen onderliggende medische problemen meespelen bij het overlijden van zijn zoontje. Dat moet het verder onderzoek en de autopsie uitwijzen. Mijn cliënt werkt goed mee met het onderzoek en we hebben aanvaard dat hij aangehouden blijft. Wel is ook het feit dat de onderzoeksrechter de kwalificatie moord aangepast heeft in opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. We wachten nu af wat er zal beslist worden als mijn cliënt nu vrijdag voor de raadkamer zal verschijnen”, aldus Jean-Marie De Meester. (Red./GST)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier