Afscheid van Tiffany Tant (36) uit Menen, mama van vijf kinderen, die van de trap viel: “Iemand met een hart van goud, kleurrijk, oprecht, eerlijk”

Tiffany overleed 10 dagen nadat ze van de trap gevallen was. © KD/GF
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

In een bomvolle aula op de stedelijke begraafplaats in Menen vond zaterdagvoormiddag de uitvaart van Tiffany Tant (36) plaats. Ze overleed in het AZ Delta Rumbeke na een lelijke val van de trap in haar duplex-appartement. Ze lag nog tien dagen in coma, maar stierf zondag aan haar verwondingen. Tiffany was de mama van vijf kinderen Sciro (4), Vincenzo (5), Yandro (8), Giardo (10) en Torrez (16).

Door haar val liep Tiffany een hersentrauma op en lag in coma. “Tiffany, je was iemand met een hart van goud”, aldus Mario Kelchtermans van Uitvaarzorg Pollie. “Je was kleurrijk, oprecht, eerlijk, bijna zonne-energie voor je omgeving. Een spring in ’t veld, levendig, fleurig. Het was je nooit te veel om even tijd te nemen of iets te doen voor een ander. Dit maakte je ook zo geliefd en uniek. Woorden om te omschrijven wat jou is overkomen zijn er niet.”

Er was ook een tekst namens de kinderen. “Jouw mooie lach, al jouw mooie foto’s, jouw gekke bekken, jouw zingen en dansen. Je was een heel lieve mama, een sterke vrouw. Een harde werker, heel sociaal, goed lachend, maakte graag plezier”, klonk het.

Heel uitbundig

Tijdens het In Memoriam kwam haar levensverhaal aan bod. “Met eerst haar kindertijd”, aldus Mario. “Het was een vat vol energie die soms als een stormwind door het huis durfde razen. Ze moest toen al bezig kunnen zijn, ze stond graag op podia, ze deed niet liever dan toneeltjes opvoeren, ze deed zelfs nog mee aan miss verkiezingen.”

Het heel mooie en speciale bidprentje met foto’s en mooie herinneringen is een troost voor velen.
Het heel mooie en speciale bidprentje met foto’s en mooie herinneringen is een troost voor velen. © KD

Ook sportief kon ze zeker haar mannetje staan. Ze deed karate, behaalde haar zwarte gordel en werd zelf Belgisch kampioen. “Ze was een heel veelzijdig iemand die zelf nog ooit kon overtuigd worden om op een politieke lijst te staan”, klonk het. “Ze was heel open en rechtuit. Een heel uitbundig iemand, maar ook een harde werker.”

“Dat begon al heel vroeg toen ze werkte in een winkel in Beselare en nadien de Kaasmakerij Passendale, waar ze in ploeg werkte. Ook in de nachtploeg. Na de geboorte van Torrez werd ze bij veel mensen gezinshulp en ging ze ook helpen in een kapsalon. Ze studeerde voor kapster.”

Geliefde collega

“Het grootste deel van haar loopbaan werkte ze voor de supermarkt Aldi. Eerst in Zwevegem en de laatste jaren in Menen. Daar was ze gekend en geliefd als een collega op wie je altijd kon rekenen. Een dulle werkster ook. Heel plichtsbewust ook. Tijdens een zware storm enkele jaren geleden reed ze toch met haar fiets naar het werk terwijl iedereen werd aangeraden thuis te blijven. Ze zou niet thuisblijven, ook dat was Tiffany.”

“Ze was ook een levensgenieter pur sang. Tiffany was een sociaal beestje. Ze moest eigenlijk altijd onder het volk kunnen zijn, ze was overal graag bij, en zeker vroeger zette ze graag uit en kon ze ook wel een feestbeest zijn.”

Twee relaties

Naast veel en hard werken was Tiffany er ook voor haar kroostrijk gezin van vijf kinderen uit twee relaties. Vooral haar oudste zoon Torrez had het tijdens het afscheid bijzonder moeilijk. “Ze was een verantwoordelijke mama die altijd met haar kinderen inzat en dat toonde ze nog het liefst van al door ervoor te zorgen dat ze altijd iets te eten hadden”, viel te horen. “Daar was ze altijd mee bezig. Ze trok met haar kinderen graag naar de Speelplaneet of naar de Gavers in Harelbeke, ze zag tegen niets op.”

“Maar het leven was voor haar niet altijd even gemakkelijk en de slagen in het leven hadden haar karakter ook soms wel gehard. We mogen gerust stellen dat haar leven niet altijd op wolkjes liep en dat haar levensweg ook geen rozen zonder doornen kende. Maar altijd rechtte ze haar rug en ging ze moedig haar weg verder, welke tegenslagen ze ook moest incasseren.”

Bloemstukken

Tiffany werd geboren in Menen op 10 mei 1988. Ze was de dochter van Sabina Anne en Dominique Tant. Haar ouders zijn gescheiden, papa Dominique woont in Nederland. Rond de urne en haar foto lagen heel veel bloemstukken. Tijdens de verzorgde afscheidsplechtigheid weerklonk muziek van Pink Floyd (Wish you were here) in het begin, nadien De Romeo’s (Kaarsje in mijn hart), Birdy (Wings), Suzan & Freek (Als het avond is), Benson Bonne (In the Stars) en op het einde André Hazes junior (Voor altijd).

De familie dankt de dokters en het personeel van AZ Delta Rumbeke, dienst intensieve zorgen F1 voor hun inzet en bekommernis.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier