Oudenburg zet inwoners die stoep proper houden in de bloemetjes

Als iedereen het stuk stoep voor zijn of haar deur proper onderhoudt, blijft de stad er piekfijn bij liggen. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Onder de noemer Veeg voor je eigen deur…en krijg een bloemetje lanceert Oudenburg een actie voor propere straten.

Iedereen die in de maand april de stoep voor de eigen woning proper en onkruidvrij houdt en hiervan een foto stuurt naar de milieudienst van de stad, krijgt begin mei een bloemetje als bedanking.

“We werken iedere dag aan een proper Oudenburg. Toen de coronamaatregelen in voege traden, werden de medewerkers van de groendienst verspreid over de stad om het groen op punt te zetten. Bomen werden gesnoeid, onkruid werd verwijderd, perkjes werden aangelegd“, zegt burgemeester Anthony Dumarey.

Wekelijks tien minuten

“Hieraan willen we nu een gevolg geven met onze actie Veeg voor je eigen deur“, vult milieuschepen Gino Dumon aan. “Als iedereen het stuk stoep voor zijn of haar deur proper onderhoudt, blijft onze stad er piekfijn bij liggen. Vele handen maken licht werk, als iedereen wekelijks een tiental minuten de stoep onderhoudt, blijft onze stad prachtig en proper.”

Fleurige beloning

De inwoners die deelnemen aan de actie worden ook beloond. “Al wie naar milieu@oudenburg.be een voor-en-na-foto stuurt van de onderhouden stoep, ontvangt begin mei een bloemetje van een lokale plantenteler. Zo blijven we lokaal kopen en brengen we meer kleur in ons straatbeeld. We hopen met deze stimulans onze inwoners aan te zetten om mee te helpen onze stad proper te houden”, aldus nog burgemeester en schepen. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier