Oudenburg verdeelt straks gepersonaliseerde Think Pink-mondmaskers

Via de gepersonaliseerde mondmaskers wil Oudenburg zowel haar zorgverstrekkers als Think Pink een hart onder de riem steken, aldus schepen Romina Vanhooren.
Redactie KW

Stad Oudenburg wordt de eerste stad in Vlaanderen die gepersonaliseerde Think Pink-mondmaskers zal verdelen aan de zorgverstrekkers in de stad. “Als Think Pink-gemeente speelt onze stad hierin een voortrekkersrol in Vlaanderen om de zorgkundigen te ondersteunen.”

“Onze stad slaat de handen in elkaar met Think Pink. Think Pink Europe gaat in samenwerking met een Belgisch bedrijf massaal zelf mondmaskers maken en verdelen“, zegt schepen van Volksgezondheid Romina Vanhooren. “We starten de productie op vanaf dinsdag en rekenen op een goede week voor de eerste leveringen”, vertelt Jürgen Vanpraet, de managing director bij Think Pink Europe en Roksemnaar van geboorte. “We bieden steden en gemeenten, bedrijven en organisaties die op ons aanbod intekenen de kans om de mondmaskers te gaan personaliseren. 80 procent van de winst die hieruit voortkomt, gaat naar Think Pink en wordt gebruikt voor onze projecten met patiënten en ziekenhuizen”, weet Jürgen.

Kort op de bal

Stad Oudenburg plaatste als allereerste een bestelling van 1.000 maskers om de zorgkundigen in eigen stad te ondersteunen. De komende dagen zal de verdere vraag in kaart worden gebracht in een gemeentelijk mondmaskerplan en kunnen we eventueel nog bijbestellen”, zegt schepen van Volksgezondheid Romina Vanhooren.

“Oudenburg zorgt voor haar inwoners, dat willen we hiermee benadrukken. De mondmaskers worden gepersonaliseerd voor de stad met de boodschap ‘Oudenburg zorgt voor jou’. Hiermee willen we zowel de zorgverleners als de patiënten een hart onder de riem steken en hen de boodschap geven dat ze niet alleen staan in hun strijd tegen het coronavirus. De virologen die de Nationale Veiligheidsraad adviseren, hebben al gesuggereerd dat het dragen van mondmaskers in een volgende fase aangeraden zal worden, vandaar dat we als stad kort op de bal willen spelen”, vult burgemeester Anthony Dumarey aan.

Engagement

De Lenteloop op 16 maart en de Stadstrail op 3 mei zouden in het teken van Think Pink gestaan hebben. Door de terechte voorzorgsmaatregelen hebben we als stad beide evenementen moeten annuleren. Door deze bestelling te plaatsen, willen we ons engagement als Think Pink-gemeente nakomen en hen financieel ondersteunen in hun werking. Hierbij wil ik de al geleverde inspanningen van de sponsors voor het totaalbedrag van 165 euro ten voordele van Think Pink ook nog eens in de verf zetten”, zegt schepen van Sport Ulrike Vanhessche. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier