Oudenburg lanceert zorgparkeren voor zorgverleners

© LIN
Redactie KW

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus werken veel mensen van thuis uit, waardoor veel voertuigen voor langere tijd geparkeerd staan en dokters, verpleegkundigen en andere zorgverleners moeilijker een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt vinden. Dat betekent voor hen een verlies van kostbare tijd.

Het Oudenburgse stadsbestuur lanceert daarom tijdens de coronacrisis zorgparkeren. “Onze inwoners kunnen zich inschrijven om de parkeerplaats voor hun oprit of garage ter beschikking te stellen van zorgverleners. Tijdens huisbezoeken kunnen zij dan gedurende 30 minuten gebruik maken van deze privéparkeerplaatsen. De tijd die wordt uitgespaard met het zoeken naar een vrije parkeerplaats kan dan extra aan zorgbehoevenden worden besteed”, zegt schepen Romina Vanhooren.

Om aan te tonen waar zorgverleners gebruik mogen maken van een oprit of privé parkeerplaats kunnen inwoners de speciale sticker, die dit aantoont, aanvragen bij het stadsbestuur via www.oudenburg.be/zorgparkeren.

Zorgsticker

“Op onze website kunnen inwoners en zorgverleners voor dit initiatief inschrijven. Wie dit wil aanbieden, krijgt dan zo vlug mogelijk de speciale zorgsticker in de brievenbus. Je kleeft die aan de garagepoort of aan het venster nabij de oprit. Zo weten zorgverleners dat ze de parkeerplaats mogen gebruiken”, legt burgemeester Anthony Dumarey uit.

Oudenburg lanceert zorgparkeren voor zorgverleners
© LIN

Zorgverleners leggen hun eigen zorgkaart met hun gsm-nummer achter de voorruit van hun wagen. Zo kan de bewoner de zorgverlener bereiken als de auto eventueel moet worden verplaatst.

“Met dit tijdelijk initiatief willen we onze appreciatie tonen aan alle zorgverleners en in het bijzonder zij die aan huis komen. Het zijn verre van evidente tijden en als stad zijn we enorm dankbaar dat we op de inzet van de zorgkundigen kunnen rekenen. Voorlopig geldt dit initiatief enkel tijdens de coronaperiode, achteraf zal deze worden geëvalueerd.

Voor meer informatie of verdere vragen kan men terecht bij de Sociale Hulplijn op 059 40 19 95 of via socialehulplijn@oudenburg.be. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier